Peter Handzuš Hokej

Kamzíci ubránili víťazstvo

HK Poprad - HK K'CERO Nitra 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) Góly: 11. Jaško, 27. Paločko 40. Kroták - 49. Čaládi, 54. H.Ručkay ar, Rozhodovali: Jonák - Štefík, Valach Štefanka), vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 2:0. oslabenia: 0:0, 3123 divákov

Poprad sa od úvodu zahryzol do svojho súpera a brankár Čiliak musel čeliť spŕške striel. Sľubné pokusy Lapšanského a Krotáka však bezpečne zlikvidoval. V 11. minúte však bol prikrátky na učebnicovú kombináciu domácich počas presilovky, na konci ktorej strieľal do prázdnej bránky Jaško. V ďalšom priebehu Čiliak bravúrne zakročil pri gólovej šanci Kloudu a Lapšanského, ktorého bol dnes plný ľad.
Aj druhá časť sa niesla v znamení domácich. Tým sa podarilo Čiliaka pokoriť v 27. minúte, keď sa po presnej trefe radoval Paločko – 2:0. Poprad naďalej diktoval tempo hry, v 37. minúte sa do obrovskej šance dostal Lundberg, no na čiliaka nevyzrel a Nitra bola stále v hre Brzdili ju však zbytočné vylúčenia, v závere druhej časti stihol Samir Saliji faulovať Krotáka hneď dva razy počas jedného striedania a sám kapitán domácich Nitru vytrestal tretím gólom.
Domáci mohli v treťom dejstve ešte zvýrazniť svoje vedenie, no Lundberg puk nenasmeroval za Čiliakov chrbát. Nitra následne využila chvíľkové zaváhania domácich a z jasného zápasu sa stala dráma. Najskôr totiž po peknej kombinácii do prázdnej brány trifal Čaládi a v 54. minúte strelil kontaktný gól H.Ručkay – 3:2. V samom závere sa hostia odhodlali k power-play, ktorú však na vyrovnávajúci gól nepremenili.

Text: TASR

Vo videospráva aj hlasy trénerov po zápase.

Kamzíci ubránili víťazstvo
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM