Peter Handzuš Hokej

Kamzíci ukázali, že hokej hrať vedia. Ani zlepšený výkon však na Košice nestačil

Predošlý výkon v domácom zápase proti Skalici bol zo strany Popradu biedny. Úplne iné nasadenie predviedli popradskí hráči v derby proti Košiciam. Už v 3. minúte tréner hostí Staš si v snahe zastaviť nápor Popradu vyžiadal oddychový čas, aby usmernil svojich zverencov.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci ukázali, že hokej hrať vedia. Ani zlepšený výkon však na Košice nestačil
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Naďalej však pokračovala hra na jednu bránu a v 5. minúte rozvlnil sieť strelou od modrej Suchý. Domáci pokračovali v ofenzívnom ťažení a hrou vo vysokom tempe robili Hylákovi veľké problémy. Košice sa zdvihli až v 13. min, keď si rovné dve minúty zahrali presilovku 5 na 3. Tú síce nevyužili, no pokračujúcu presilovku premenil Bulík a vyrovnal. Oceliarov mohol poslať do vedenia Novotný, ktorý si po Westlundovom zásahu nepotykal s pukom pred opustenou bránou Popradu. Novotnému však vyšiel na výbornú reparát a to dokonca vo vlastnom oslabení. Balán na útočnej modrej nevedel nájsť puk stojaci pri jeho korčuliach a český útočník po samostatnom úniku pokoril brankára Popradu.

Obraz hry sa v druhej časti zmenil. Oba tímy sa sústreďovali na dôkladné bránenie stredného pásma a šancí, aj v presilovkách, tak bolo pomenej. Hokejové príslovie nedáš-dostaneš opäť platilo do bodky. Domáci najskôr nastrelili tyč Hylákovej brány, aby presne v polovici stretnutia inkasovali. Marcel Haščák využil Westlundove postavenie a vymietol vinkel popradskej brány – 1:3. Popradčania chceli ešte s výsledkom niečo urobiť, no na kolená ich položilo vlastné oslabenie, keď Jáchym nepokryl Spilara, ktorý spoza brány zvýšil už na 1:4.

Tretiu časť otvorila presilovka Popradu a po dobre zahranom signáli z prvej znížil Tomas na 2:4. Domáci bojovali ďalej a mužom momentu bol ich útočník Lukáš Hvila. Najskôr sa natlačil cez Slováka a strelil kontaktný gól, v 57. min presným príklepom dokonca vyrovnal. Poprad mal predĺženie na dosah, no hneď o 49 sekúnd Westlunda prekvapil Svitana a poslal hostí znovu do vedenia. „Kamzíci“ si v závere ešte vyžiadali oddychový čas, no hra vabamk im už ovocie nepriniesla. Po záverečnom hvizde sa do seba ešte pustili Šeda s Hvilom.

HK Poprad – HC Košice 4:5 (1:2, 0:2, 3:1)
Góly: 5. Suchý, 44. Tomas, 49. Hvila, 57. Hvila – 15. Bulík, 19. Novotný, 30. Haščák, 38. Spilar, 58. Svitana. Rozhodovali: D. Konc – Gajan, Smrek, vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, 1611 divákov.

Kamzíci ukázali, že hokej hrať vedia. Ani zlepšený výkon však na Košice nestačil
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM