Peter Handzuš Hokej

Kamzíci využili presilovku za 5 sekúnd. To však bolo z ich strany všetko

Po výhre nad Trenčínom cestovali Popradčania v nedeľu do Martina. Mountfieldu ale strelili len jeden gól a tak sa pod Tatry vracajú bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci využili presilovku za 5 sekúnd. To však bolo z ich strany všetko
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas sa začal vo svižnom tempe, už v prvých sekundách videli diváci dve gólové šance, po každej na jednej strane. Najskôr sa mohli ujať vedenia domáci, ktorí nastúpili na stretnutie bez 5 zranených hráčov, ale Varga v 23. sekunde po prečíslení trafil iba do hosťujúceho brankára. Odpoveď kamzíkov bola rýchla, v 63. sekunde skóroval zblízka Rapáč. Pritom hosťom stačilo iba 5 sekúnd na využitie presilovky. Martinčania sa snažili hneď vyrovnať, ale Pokrivčák v 2. minúte krížnou strelou Kostúra neprekonal. Hostia mali možnosť na zvýšenie náskoku v 9. minúte pri svojej druhej presilovke, lenže tentoraz už brankár Čech nekapituloval. Skóre sa zmenilo až v 14. minúte. Vtedy domácim vyšla pekná kombinačná akcia po osi Galamboš-Markovič-Varga a posledný menovaný hráč nedal Kostúrovi šancu. Fanúšikov zdvihla zo sedadiel aj 16. minúta, keď sa oprášilo hokejové pravidlo nedáš-dostaneš. Najskôr Sýkora po prečíslení nastrelil domácu žrď a vzápätí sa uskutočnil martinský protiútok do rozhodenej obrany hostí s presnou koncovkou Vargu – 2:1. Strelecky disponovaný Varga bol pri gólovej chuti a 83 sekúnd pred prvým klaksónom poslal v presilovke domácich do dvojgólového vedenia, čím dosiahol čistý hetrik.

Na začiatku 2. tretiny si domáci strážili svoj náskok a kamzíci sa ťažšie opätovne dostávali do hry. Od 26. minúty sa však hostia predsa len nadýchli k náporu a nasledovali ich dve presilovky za sebou. Čecha najviac ohrozili strely Bartečka, Rapáča a Paukovčeka, ale gól v týchto početných výhodách nepadol. V 34. minúte, už za plného stavu hráčov na ľade, sa Markovič snažil prekabátiť Kostúra, čo mu však nevyšlo a vzápätí unikol Paločko, ktorý nastrelil iba martinskú žrď. Čech bol oporu domácich aj v ďalších minútach, a preto sa skóre v 2. tretine už nezmenilo.

Aj v 3. tretine stála martinská obrana na pevných nohách, s čím si Podtatranci nevedeli dať rady. Hostia prišli v 50. minúte o Rapáča, ktorého po jednej kolízii na domácej modrej čiare museli z ľadu odviezť na nosidlách. O 2 minúty neskôr oslabil domácich Smrek, ktorý musel ísť predčasne pod sprchy, pretože inkasoval vyšší trest. Popradčania mali výhodu 5-minútovej presilovky, v ktorej si vypracovali niekoľko dobrých šancí. V 54. minúte vystrelil bez prípravy Kroták, ale Čech sa včas presunul. O 2 minúty neskôr mal martinský brankár šťastie pri strele Paločku, ktorý mieril iba do žrde. V 57. minúte išiel Bartečko sám na Čecha, ale ten jeho blafák zneškodnil. Lavička hostí sa 45 sekúnd pred koncom odhodlala k power-play, ale kamzíci to nezvládli – puk sa dostal k Markovičovi a ten pol minúty pred záverečným klaksónom strelou do prázdnej brány pečatil zaslúžené víťazstvo domácich.

MHC Mountfield (Martin) – HK Poprad 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Góly: 14. Varga (Markovič, Galamboš), 16. Varga (Markovič, Ďatelinka), 19. Varga (Galamboš, Matejka), 60. Markovič (Ďatelinka) – 2. Rapáč (Suchý, Bartečko). Rozhodovali: V. Baluška – Orolín, Tvrdoň, vylúčení: 6:3, navyše 52. Smrek (Martin) 5. + DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2800 divákov.

MHC Mountfield Martin: Čech – Ďatelinka, Matejka, Smrek, Dvořák, Brcko, Tupý – Markovič, Galamboš, Varga – Themár, Fujerík, L. Klíma – Jokeľ, Pokrivčák, Suja – Šugár, Dírer, Jurášek

HK Poprad: Kostúr – Kurali, R. Suchý, Fabián, Dinda, Kasík, Malina, Pitka, Makovský – T. Sýkora, Bartečko, R. Rapáč – Paločko, Kroták, Takáč – Matis, Paukovček, Nagy – Gapa, Boltun, Štrauch

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM