Monika Vengrínová Hokej

Kamzíkom očakávaný zápas nevyšiel: Z prvého miesta ich zosadili Košice

V šlágri kola privítal prvý Poprad druhé Košice. Kým Popradčania si prípadným víťazstvom mohli udržať a potvrdiť líderstvo v extraligovej tabuľke, Košice si mohli polepšiť. Z víťazstva sa napokon tešili práve oceliari. Popradský tréner sa divákom za výkon svojich zverencov ospravedlnil.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíkom očakávaný zápas nevyšiel: Z prvého miesta ich zosadili Košice
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Oba tímy dôsledne dodržiavali predzápasové pokyny trénerov a šance sa rodili veľmi ťažko. Najväčšiu v prvom dejstve zahodil Takáč, ktorý osamotený medzi kruhmi volil ešte prihrávku na lepšie postaveného Krotáka. Tú ale defenzíva Košíc zachytila a následnú dorážku Melicherčík kryl.

I v druhej tretine sa viac bojovalo ako hralo. Dravejší boli domáci, zo série príležitosti bol najbližšie ku gólu Paukovček. Jeho bekhend ale rozvlnil iba bočnú sieť. Poprad následne doplatil na neskúsenosť v obrane. V 29. minúte potrestal jej chybu po Sujovej prihrávke skúsený Bartánus – 0:1. V závere tretiny hral Poprad presilovku, ale v útočnom pásme sa nedokázal udržať.

Možnosť hrať druhú početnú prevahu dostali „kamzíci“ po vylúčení hosťujúceho Šedu. K vyrovnaniu bol blízko obranca Fabian, z následných dorážok puk za chrbát Melicherčíka nedostal Takáč ani Paločko. Defenzíva Košíc fungovala bez väčších chýb a s pribúdajúcimi minútami sa na domáce hokejky lepila bezradnosť. V samom závere domáci brankár Kostúr zlikvidoval úniky Šedu a Jenčíka a Popradu nepomohol ani oddychový čas a hra bez brankára. Súboj tabuľkových susedov tak výsledkovo vyznel lepšie pre Košice, ktoré sa vrátili na prvú priečku extraligovej tabuľky.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Nie som spokojný s výsledkom. Škoda prvej tretiny, keď sme mali dve veľké príležitosti. Potom dali Košice gól a zatiahli sa do totálnej defenzívy. Zle sme hrali i presilové hry. Počas celého zápasu sme mali málo streľby, takže sme nemohli dať ani nejaký zlepený gól. Touto cestou sa chcem ospravedlniť divákom za predvedený výkon. Mal som o ňom úplne inú predstavu, než to, čo sme dnes ukázali.“

Pavol Zůbek, asistent trénera Košíc: „Dnes sme predviedli koncentrovaný a disciplinovaný výkon na všetkých postoch. Mužstvo chcem pochváliť a zagratulovať mu k výsledku.“

HK Poprad – HC Košice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 29. Bartánus (Suja). Rozhodovali: M. Novák, J. Konc – Gajan, Sčensný,
vylúčení: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0,
2936 divákov

Poprad - Košice 0:1
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Poprad - Košice 0:1
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM