Hokej

Kamzíkov čaká najdôležitejší zápas sezóny: Rozhodne sa v piatok 13-teho

Najvyrovnanejšia štvrťfinálová séria play off Tipsport extraligy medzi hokejistami HK Poprad a HKM Zvolen naďalej pokračuje. O poslednom postupujúcom medzi najlepšie kvarteto sa rozhodne až v siedmom stretnutí na zvolenskom ľade, a to v piatok 13-teho.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíkov čaká najdôležitejší zápas sezóny: Rozhodne sa v piatok 13-teho
Zdroj: TASR

Popradčania vstúpili do šiesteho zápasu aktívne, ale po prvej tretine bol stav nerozhodný 1:1. „Bol to pre nás dôležitý zápas, ktorý sme zvládli a ideme na zvolenský ľad. Podali sme tímový výkon, pri ktorom vyčnieval Arne Kroták,“ uviedol po stretnutí Jančuška.

Pre hráčov spod Tatier existenčný zápas sa niesol v znamení kapitána Arneho Krotáka, ktorý vsietil tri góly a výraznou mierou sa pričinil o to, že sa séria rozhodne až v poslednom možno termíne. „Kto by nebol spokojný, ak sa mu podarí dať hetrik. Únava kulminuje, prvý gól mi pomohol a som rád, že som pomohol mužstvu. Mohli sme sa vyvarovať drámy v závere zápasu,“ tvrdil po stretnutí Kroták.

Cesta do semifinále vedie len cez štvrté víťazstvo

Extraligový kanonier si uvedomuje, že najdôležitejší duel sezóny sa odohrá na zvolenskom ľade a cesta do semifinále vedie iba cez štvrté víťazstvo v sérii. Do cesty sa im však okrem hráčov Zvolena postaví aj piatok trinásteho. „Registrujem takéto veci a po siedmom stretnutí uvidíme, či v ne začnem veriť,“ zamyslel sa Kroták.

Po hetriku Krotáka sa presadil ďalší skúsený hráč v popradskom drese Ľuboš Bartečko. „Vieme, kde sme urobili chyby a tie musíme odstrániť. Musíme hrať zodpovedne a disciplinovane. Ak budeme hrať rovnako ako dnes, tak verím tomu, že to zvládneme. Siedmy zápas je nevyspytateľný a ja sa naň teším,“ konštatoval Bartečko.

Presadili sa aj mladíci

Popradčania vyhrávali v zápase 4:1 i 5:2, no napokon inkasovali ešte dva góly, tým rozdielovým bol nakoniec presný zásah dvadsaťročného mladíka Dávida Grígera v 52. minúte. „Aj my mladí hráči sme mali veľa príležitostí. Zvolenčania už mali toho dosť a bola šanca na to, aby sme šliapali aj my a padlo nám to tam. Bol to útočný hokej a nie je to len tak vidieť v jednom stretnutí tri trestné strieľania. Škoda, že sme jedno z dvoch nepremenili. Dôležité je však víťazstvo a to chceme aj v piatok vo Zvolene,“ povedal odhodlane Gríger.

Zvolenčania od úvodu stretnutia dobre bránili, no popradský gól v oslabení na začiatku druhej tretiny ich vyviedol z miery. Zvolenský tréner Josef Turek priznal, že Kroták bol rozdielovým mužom zápasu, no okrem negatív, našiel aj pozitíva v hre svojich zverencov: „Bolo by dobré začať tam, kde sme skončili na popradskom ľade. Urobili sme chyby, najmä pri našej presilovej hre 5 proti 4, kde dal na začiatku druhej tretiny gól Kroták. Celkovo nám vsietil tri góly. Nepokryli sme dvakrát hráčov súpera a to rozhodlo,“ konštatoval český lodivod.

Bude to zápas do krvi

Tento duel mu ukázal aj hráčov, na ktorých by rád vsadil v dôležitom dueli na domácom ľade. „Mali sme dobrých hráčov, ukázali sa menej známi ako Kentoš, či Ďaloga. Doma musíme vsadiť na korčuliarov a myslím si, že výborne opäť chytal Samuel Baroš, ktorý chytil 35 striel a dve trestné strieľania,“ analyzoval Turek, ktorý je poverčivý, nie však v hokeji. „Musíme byť zdraví, mať chuť a nechať na ľade srdce. Máme väčšie ihrisko, sme technický tím, nie sme však víťazi. Karty sú rozdané 50:50,“ dodal.

Útočník Zvolena Kamil Brabenec vôbec nepozerá na piatkový dátum, je to pre neho deň ako každý iný. Vie, akých chýb sa dopustili na popradskom ľade a aj to, že ich musia odstrániť. Až deväť vylúčení bolo v stredajšom stretnutí na ich strane. „Urobili sme chyby, ktoré Poprad potrestal. Na takto dôležité stretnutie ich bolo veľa, to rozhodlo. Nemôže sa to stávať. Celkovo v sérii máme mnoho vylúčených hráčov. Nevieme, ako tomu zabrániť, snažíme sa eliminovať zákroky, ale každý zápas máme veľa vylúčených,“ načrtol Brabenec jeden z faktorov prehry v Poprade. K rozhodujúcemu siedmemu duel dodal: „Chceme vyhrať rovnako ako Poprad. Bude to zápas do krvi a dúfam, že sa nám to podarí rovnako ako pred dvomi rokmi s Piešťanmi, keď nám siedmy zápas vyšiel nad očakávanie.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM