Monika Vengrínová Rôzne

Kamzíkovo na Skalnatom plese: Stará stanica lanovky sa zmenila na detský park

Kamzík v životnej veľkosti, interiérové zábavné detské ihrisko s bludiskom, bazénmi a guľôčkami i oddychová zóna pre rodičov. V starej stanici lanovky na Skalnatom plese po novom nájdete detský park.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíkovo na Skalnatom plese: Stará stanica lanovky sa zmenila na detský park
Zdroj: TASR

„Projekt Kamzíkovo, v ktorom je symbolom kamzík vrchovský tatranský v životnej veľkosti, je ideálnou alternatívou ako sa s deťmi zabaviť aj pri premenlivom počasí na horách,“ informoval riaditeľ marketingu Vysokých Tatier spoločnosti Tatry Mountain Resorts Juraj Chovaňák.

Minigaléria tatranských zvierat

Priestor, v ktorom návštevníci v minulosti nastupovali a vystupovali zo štvormiestnej lanovky, nadobudol zábavno-náučný význam. Pred vstupom do samotného parku Kamzíkovo je minigaléria tatranských zvierat. Na chodbe si návštevníci môžu prezrieť fotopanely so zvieratkami, kde môžu vidieť napríklad medveďa hnedého, kamzíka vrchovského tatranského, líšky, orla, diviaka, sovy, vlka a svišťa. Najvzácnejším objektom detského parku je múzejný exponát skutočného kamzíka vrchovského tatranského. Práve ním pozýva Múzeum Štátnych lesov Tatranského národného parku v Tatranskej Lomnici svojich návštevníkov spoznávať tatranskú faunu a flóru.

„K obľúbenému vonkajšiemu eko-miniparku Svištej krajinke so sochami tatranských zvierat tak pribudlo aj kryté zábavné centrum s množstvom preliezok a šmykľaviek. Jeho názov Kamzíkovo je spojený s neďalekým Lomnickým sedlom, kde sú tieto tatranské symboly pozorované aj naživo,“ dodáva Chovaňák s tým, že v parku si budú môcť malí i veľkí turisti po túre z Hrebienka, Veľkej Svišťovky, či po prechádzke okolo Skalnatého plesa užiť zábavu i oddýchnuť. Prichystané sú aj športové hry, súťaže či animačný program.

Bezplatný vstup

Dominantou Kamzíkova je detské ihrisko, ktoré je otvorené denne od 10. do 17. hodiny a vstup je bezplatný. „Pri detskom ihrisku je relax zóna s kaviarňou a výhľadom do Popradskej kotliny. Krásy tatranskej prírody spoznávajú tí najmenší počas celého leta aj po náučných chodníkoch vo Vysokých Tatrách, a to hravou formou s brožúrkou Tatranskej divočiny,“ uzavrel Chovaňák.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM