Peter Handzuš Hokej

Kauza Lev pokračuje. Prehovoril aj Slavčev

Nevyplatená mzdy, neuhradené faktúry za služby a tovar. Stovky tisíc eur dlhu poradského Leva. Desiatky znechutených zamestnancov a hráčov. Stovky, možno tisíce sklamaných fanaúšikov. Ako vidí odchod Leva do Prahy jeho bývalý spolumajiteľ? Je alebo n

Prvý krát sa môžete dozvedieť, čo si myslí o sťahovaní klubu do Prahy bývalý vrcholový manažment HC LEV Poprad.

„V posledných dňoch sme kontaktovali všetkých tých zamestnancov, ktorí do dnešného dňa čakajú na svoje oprávnené nároky na mzdu a pripravili sme ich na publikovanie do médií,“ informoval Alex Máteffy zo spoločnosti, ktorá podala návrh na konkurz HC Lev Poprad, s.r.o.

Podľa Máteffyho sa presun klubu konal za veľmi pochybných a zahmlených okolností, dokonca s veľkou pravdepodobnosťou na hrane zákona. Väčšina zamestnancov počas svojho pôsobenia v Poprade tvrdo pracovala vo dne v noci, aby sa klub pod Tatrami predstavil v čo najlepšom svetle.

Títo ľudia pracovali s nadšením a za odmenu boli zneužití, keď v závere sezóny nevedomky a nepriamo pomáhali presťahovať celok do Prahy, a to dokonca bez niekoľko mesačnej a zaslúženej mzdy.

Jan Musil mal na presťahovanie samozrejme ako zástupca majiteľa právo, ale spôsob, akým to urobil, je v civilizovanom svete neprípustný. To, akým spôsobom takto dal celému popradskému regiónu najavo svoju aroganciu, uráža všetkých bývalých zamestnancov, partnerov, fanúšikov, a bežných obyvateľov regiónu a Slovákov všeobecne.

[color=#cc0000]­[size=14]Podve­dený sa cíti aj Roman Slavčev[/size][/co­lor] Na spoločnosť HOCKEY CLUB LEV PRAHA, a.s. boli prevedené podiely popradského Leva, kde aj mal zostať celý klub. Firmu však noví majitelia využili len ako prázdnu škrupinu.

**„Predstavitelia ČKD Group totiž bez nášho vedomia založili ďalšiu spoločnosť v Prahe – HC LEV, a.s., a tam už nikto z nás nefiguroval, tam dosadili už len svojich ľudí z ČKD Group. Keď sa klub dostal do finančných ťažkostí, bola aj iná možnosť ako to predať spoločnosti ČKD Group. Bol iný investor z Ruska, ale my sme to chceli nechať v česko-slovenských rukách. Ponuku som dostal v polovici novembra a nevyužil som ju. Zvolil som česko-slovenskú cestu a dúfal som, že to tak bude lepšie,“ **povedal Roman Slavčev, bývalý spolumajiteľ klubu HC LEV Poprad.

Slavčev je veľmi sklamaný z toho, ako to dopadlo a ťažko sa mu o tom ešte aj dnes hovorí: „My sme s Janom Musilom mali nejaké dohody, ale tie dohody neboli z jeho strany naplnené. Veriť, že tie dohody naplnené budú, bol z našej strany určite obrovský omyl, ale my sme nepredpokladali že niekto pôjde do tejto dohody s vopred naplánovaným úmyslom konať inak.“

[color=#cc0000]­[size=14]Rozho­vor poskytol aj Marcel Binek[/size][/co­lor] **Kedy približne sa začalo hovori o možnom sahovaní do Prahy? ** Cca. 1 měsíc po převedení klubu na nového majitele ČKD (začátek ledna 2012). Začal o tom hovořit Jan Musil.

Podieľali ste sa nejako na presťahovaní klubu do Prahy?
V podstatě ano, od doby změny majetkových podílù v HC Lev Poprad jsme byli všichni napřímo řízeni lidmi z ČKD. Veškeré kroky jsme museli s nimi odsouhlasit, to že myslejí přesun do Prahy doopravdy nám všem začalo docházet postupně.

Čo všetko má podľa Vás spoločné klub HC LEV Praha s HC LEV Poprad? Historii, licenci, know-how, zaměstnance, hráče atd.

Ako vnímate v tejto kauze osobu Jána Musila, šéfa ČKD Group?
Jako člověka, který řídil veškeré kroky HC Lev Poprad od prosince 2011 a který se dostal ke klubu, který vlastnila společnost (ČKD Group), kde je on předsedou představenstva, aniž by dodržel sliby a závazky, které dal všem lidem a firmám kolem klubu a které se v prostředí, kde vládnou poctivá pravidla hry zvané obchod normálně dodržují!

(Marcel Binek je bývalý finančný a obchodný riaditeľ klubu HCLEV Poprad)

K odchodu klubu do Prahy sa vyjadrilo viac bývalých zamestnancov Leva. Ich názory vám prinesieme neskôr.

Viac o iniciatíve pozastaviť účasť HC Lev Praha v KHL sa dočítate [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.140943_By­vali-hraci-Leva-stale-nemaju-vyplaty–Chcu-zastavit-jeho-start-v-KHL]TU![/link]

Poprad24 Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM