Simona Ivančáková Rôzne

Keď sa mamičke nenarodí len jedno dieťa... Aha, aké pôrody zaznamenali v Poprade

Minulý rok sa v Poprade narodili stovky detí. Mamičkám sa pri väčšine z nich narodilo jedno dieťa. Pod Tatrami však došlo aj na iné pôrody.

Ilustračný obrázok k článku Keď sa mamičke nenarodí len jedno dieťa... Aha, aké pôrody zaznamenali v Poprade
Zdroj: TASR

V popradskej nemocnici, na novorodeneckom oddelení, evidujú všetky bábätká, narodené v nemocnici. Ako nám prezradila hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda, od 1. januára 2015 do 31. decembra 2015 sa tu narodilo 1 239 detí, z toho bolo 590 chlapcov a 649 dievčat. „Pôrodnosť oproti roku 2014 stúpla, keďže v predchádzajúcom roku bolo 1 223 pôrodov a narodilo sa 1 253 detí,“ uviedla hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda.

Rodičia vymýšľali pre svoje ratolesti v minulom roku všelijaké mená a tie najobľúbenejšie sme vám prezradili nedávno. No nie len klasické mená boli minulý rok v kurze. Mnohé deti budú len ťažko hľadať menovca medzi svojimi rovesníkmi.

V roku 2015 sa však darilo aj dvojčatám. Oproti roku 2014, kedy sa narodilo 12 párov dvojičiek, zaznamenali v nemocnici malý nárast počtu dvojičiek. V roku 2015 sa narodilo 13 párov dvojitej radosti. Trojičky sa minulý rok v Poprade nenarodili.

Darilo sa najmä deťom, ktoré pochádzali z páriku oboch pohlaví, narodilo sa ich dokopy šesť. Dvojité chlapčenské zastúpenie mali štyri páriky a čisto dievčenské dvojičky sa narodili minulý rok tri. Z tohto počtu priamo v meste Poprad pribudli tri páry dvojičiek.

Čítajte tiež:

Aj takéto mená dostali bábätká v Poprade: Cataleya, Jadranka, Eneko Peru a to nie je ešte všetko!

Hrdí sa ním aj vaše dieťa? TOP 10 dievčenských a chlapčenských mien popradských novorodencov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM