Monika Vengrínová Rôzne

Keď si toto prečítate, potešíte sa: Cestovanie v MHD v Poprade? Je tu super správa!

Správa, ktorá rozhodne poteší v Poprade a navyše aj vo Svite mnohých obyvateľov. Veď kto by sa už len neradoval, ak môže ušetriť peniaze. O tomto by ste mali vedieť vopred!

Ilustračný obrázok k článku Keď si toto prečítate, potešíte sa: Cestovanie v MHD v Poprade? Je tu super správa!
Zdroj: TASR

Prepchaté cesty nie sú problémom len veľkých miest ako Bratislava, či Košice. Aj na tých našich jazdí množstvo áut. Už každoročne sa preto na celom svete v jednom týždni v roku autá nechávajú doma a využíva sa MHD. A je tu dobrá správa. Tá totiž bude v Poprade i vo Svite počas jedného dňa zadarmo!

Od 16. septembra do 22. septembra sa uskutoční už tradičné podujatie Európsky týždeň mobility, do ktorého sa zapojí vyše 1000 miest z 33 rôznych krajín. Výnimkou nebude ani Poprad, či neďaleký Svit.

„Aj mesto Svit sa rozhodlo zapojiť do najväčšej a najrozšírenejšej kampane na svete na podporu trvalo udržateľnej mobility v mestách. Jej cieľom je zaviesť a podporiť opatrenia udržateľnej mestskej mobility a vyzvať obyvateľov využívať na prepravu multimodálnu dopravu, čiže ísť pešo, na bicykli alebo hromadnou dopravou, ako alternatívu osobnej motorovej dopravy,“ uviedla Darina Štefaňáková, PR manažérka mesta Svit.

Mesto Svit sa preto rozhodlo zapojiť sa do Dňa bez áut, ktorý pripadá na utorok 22.septembra. V rámci tohto dňa sa tak uzatvoria parkoviská Základnej školy Mierová, Komenského a taktiež parkoviská Materskej školy Mierová, Školská a v čase od 8:00 – 14:00 hodiny budú na týchto vyčlenených parkoviskách prebiehať rôzne alternatívne aktivity ako športové zápasy, výučba detí a študentov vonku. Nosnými témami projektu bude vplyv dopravy na náš život, zdravie a planétu, ochrana životného prostredia, modalita a podobne.

Počas tohto dňa budú môcť Sviťania taktiež využiť MHD zadarmo. Bezplatná mestská hromadná doprava bude aj v Poprade, a to počas celého dňa bez áut.

Európsky týždeň mobility slúži na podporu odbremenenia cestnej premávky osobnými vozidlami. V minulom roku sa do kampane zapojilo viac ako 2 000 miest zo 44 štátov. Viac ako polovica z nich zrealizovala 8 543 trvalých opatrení, ktoré sa zamerali hlavne na riadenie mobility, prístupnosť s podporu cyklistov a chodcov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM