Martin Sýkora Správy

Kežmarská nemocnica investovala: Chce lepšiu starostlivosť o pacientov

Nemocnica investovala v tomto roku najmä do starostlivosti o pacientov. Za prvý polrok minula pre zlepšenie kvality nemocničného prostredia skoro 200 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarská nemocnica investovala: Chce lepšiu starostlivosť o pacientov
Zdroj: TASR

Investície Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, n. o., predstavujú za prvých sedem mesiacov tohto roka takmer 183 000 eur. Nemocnica investovala v priemere mesačne do dlhodobého majetku v priebehu prvých siedmich mesiacov viac než 26 000. Medzi najväčšie investície patria tie, ktoré priamo zvyšujú úroveň a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti na jednotlivých oddeleniach.

Ultrazvuk a video

„Takmer 40 000 eur investovala nemocnica do nového ultrazvukového prístroja, o niečo menej do videozostavy na prenášanie obrazu operačného poľa na monitor pri miniinvazívnej operačnej metóde orgánov brušnej dutiny a kĺbov,“ priblížil Lorant Paugsch, poverený komunikáciou kežmarskej nemocnice.

PREČÍTAJTE SI AJ: Poistenci hodnotili nemocnice: Dlhodobý trend sa potvrdil

Financie boli využité aj na zakúpenie prístroja na zabezpečenie umelej pľúcnej ventilácie pre pacientov so závažnými pľúcnymi ochoreniami, prístroja na zastavenie krvácania počas operačného zákroku či na prístroj, ktorý je nevyhnutný pri miniinvazívnej operačnej metóde kĺbov. Vďaka nemu sa výrazne skracuje dĺžka operačného výkonu a eliminujú sa i pooperačné komplikácie pacienta.

S investíciami neskončili

Medzi ďalšie investície do dlhodobého majetku patril aj sterilizátor inštrumentov, svietidlo potrebné pri zhotovovaní röntgenových snímok či nové sanitné vozidlo na prevoz pacientov. „Investovanie kežmarskej nemocnice bude pokračovať aj naďalej a bude sa odvíjať predovšetkým od potrieb poskytovaných služieb pacientom,“ uzavrel Paugsch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM