Monika Vengrínová Rôzne

Kežmarský hrad ovládne čertovská atmosféra: Preneste sa so svojimi deťmi do rozprávky

Predĺžte svojim ratolestiam deň detí a zoberte ich na Kežmarský hrad, kde je pre ne pripravená Čertovská rozprávka na motívy známej rozprávky Čert a Káča s pozmeneným koncom.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarský hrad ovládne čertovská atmosféra: Preneste sa so svojimi deťmi do rozprávky

„Už jedenásty rok prichádza divadlo exTEATRO z Ľubice so zaujímavou inscenáciou rozprávky, ktorá sa odohráva priamo v expozíciách Múzea na Kežmarskom hrade. Ide o autorskú hru a deti v nej nájdu známe i menej známe rozprávkové postavičky. Dej rozprávky sa odohráva na celom hrade,“ informovala riaditeľka Múzea v Kežmarku Erika Cintuľová.

Káča a Kleofáš s malými i veľkými deťmi budú putovať z miestnosti do miestnosti. Diváci vstupujú do hradu približne v 50-členných skupinách každých 20 minút. Interiéry hradu sa zmenili na rozprávku.

„Začíname v krčme, kde je akurát po tancovačke. Kača je nespokojná, že ju nik nevyzval do tanca, a ona by tancovala hoci aj so samotným čertom. Tu sa zjaví pekný horár, ktorého sa už Katarína nechce zbaviť. Poznávame v ňom samého Kleofáša, ktorého nahnevaní rodičia vyženú z pekla, aby sa s takou papuľnatou Kačou, ktorá chce len robiť poriadky, nevracal, ale aby sa jej po ceste zbavil. Ibaže by sa vrátil s inou čiernou dušou. Kleofáš po ceste stretáva čierne duše, alias nenažratých, lakomých či podvodníkov,“ priblížila dej Cintuľová.

Rozprávku môžu návštevníci hradu vidieť od pondelka až do stredy 4. júna. Jej výpravu dopĺňajú efektné divadelné kostýmy, parochne i extravagantné líčenie. Scenár k rozprávke aj tento rok napísal Marcel Hanáček, šéf divadla exTEATRO, pod réžiu sa spolu s ním podpísala Katarína Bartková. Rozprávku na Kežmarskom hrade tak, ako každý rok dopĺňajú veselé pesničky z autorskej dielne Róberta Mankoveckého a herci ich v každom predstavení spievajú naživo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM