Martin Sýkora Správy

Kežmarský štadión by mal stáť do roka: Mesto dostalo od vlády peniaze

Jeden milión eur - to je príspevok štátu na rekonštrukciu kežmarského zimného štadióna. Dnes objekt, pripomínajúci ruinu a svetovú hanbu, o rok moderné športovisko.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarský štadión by mal stáť do roka: Mesto dostalo od vlády peniaze
Zdroj: Dnes24.sk

Do roka a do dňa – to je podmienka na využitie príspevku. V praxi to znamená, že do konca roka 2017 musí radnica jedenmiliónový príspevok vlády na rekonštrukciu zimného štadióna použiť. Peniaze na rekonštrukciu už prišli. Mesto plánuje zainvestovať ďalších 980-tisíc eur z vlastného rozpočtu. Je to však predpoklad na základe odhadu z r. 2014. Výslednú sumu určí nový projekt.

„Momentálne sme v procese výberu projektanta štúdie ako má štadión vyzerať a následne prebehne výber obstarávateľa,“ pričom primátor Ján Ferenčák verí v hladký priebeh.

Verejnosť čaká, kedy to vypukne

Štadión, stále rozostavaný a nefunkčný po skrachovanej Zimnej deaflympiáde 2011 vo Vysokých Tatrách, čaká na mechanizmy a ľudský prístup. Mesto na rekonštrukciu financie nemalo. „Občania už chcú vidieť začiatok stavebných prác, ale musí to prejsť legislatívnym procesom," vysvetlil kežmarský primátor.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kežmarčania ukázali svetu, ako na to: Seniori si postavili ihrisko

Radnica chce stavať čo najskôr

„Predpokladám, že na jar by sme mohli mať obstarávateľa a zhruba na jeseň by sme štadión už otvorili,“ povedal počas besedy Ferenčák a prízvukoval, že tieto termíny sú v prípade bezproblémového scenára. Práce na stavenisku sa plánujú ukončiť najneskôr do konca roka 2017. „Peniažky vrátiť nechceme, na budúci rok sa už chceme korčuľovať. Štadión bude, pracujeme na tom,“ skonštatoval primátor.

Zimný štadión v Kežmarku chce mesto po rokoch chátrania znovu oživiť
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM