Webnoviny - Hokej Hokej

KHL v Poprade bude prínosom pre hokej i cestovný ruch

Príchod Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) do Popradu, druhej najkvalitnejšej hokejovej súťaže na svete, bude znamenať prínos nielen pre samotný hokej, ale aj pre región.

Foto: hclev.euPOPRAD 12. mája (WEBNOVINY) – „Už vlani sme sa tešili. Bude to znamenať prínos hlavne pre letisko, ale aj pre cestovný ruch v regióne. Počítame s tým, že Poprad sa stane známejší v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu,“ povedal pre SITA riaditeľ hotela Patria na Štrbskom Plese a prezident Zväzu hotelov a reštaurácií Jozef Bendžala.

Z príchodu KHL do Popradu budú ťažiť penzióny či reštaurácie. Určité oživenie môže nastať aj v prípade predaja nehnuteľností, hlavne apartmánových bytov v oblasti Popradu a Vysokých Tatier.

Na príchod KHL do Popradu sa pripravuje popradské letisko, ktoré očakáva viac cestujúcich, hlavne počas hokejovej sezóny. Koncom mája by mal byť známy rozpis zápasov pre budúcu sezónu. Popradský HC Lev by mal hrať v divízii s moskovskými tímami Spartak, CSKA a Dinamo, s Dinamom Riga a SKA Petrohrad.

Podľa riaditeľky Letiska Poprad – Tatry Ivany Herkeľovej Popradu veľmi pomohlo, že má obnovenú linku do Prahy. Aj keď nepredpokladá, že dôjde k otvoreniu priamej linky medzi Moskvou a Popradom, hokejoví fanúšikovia by mohli využívať letecké spojenie z Moskvy práve cez Prahu. Ivana Herkeľová tiež očakáva zvýšenie počtu VIP letov. Vedenie letiska už rokovalo aj s Letovými prevádzkovými službami SR o zabezpečení letov súvisiacich s KHL, keďže prevádzka popradského letiska je momentálne len od 7:00 do 21:00.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM