Peter Handzuš Iné športy

Kickboxer Pavol Garaj na MS WAKO

Slovenskí reprezentanti v kickboxe už poznajú na majstrovstvách sveta WAKO v írskom Dubline svojich osemfinálových súperov vo full-kontakte. Druhá časť tohtoročného svetovho šampionátu WAKO v disciplínach full-kontakt, semi-kontakt a formy, prebieha

Pavol Garaj z Popradu sa vo full-kontakte do 75 kg predstaví v súboji s favorizovaným Nórom Andreasom Lodrupom, ktorý je majstrov sveta spred dvoch rokov v rakúskom Villachu. V ďalšom stredajšom zápase nastúpi v súťaži do 81 kg Marián Kulizák z Liptovského Mikuláša proti Srbovi Srdjanovi Mihajlovičovi. Posledným slovenským osemfinálovým želiezkom v ohni bude v kategórii do 91 kg Tomáš Možný z ŠKP Košice, ktorý vstúpi do ringu spoločne s Rusom Vladimír Poltavskym.

Súčasťou slovenskej výpravy v Dubline sú aj tréner Peter Bonk, rozhodca Marek Melko a rozhodkyne Jana Olejárová a Michaela Kováčová. Mimochodom, Košičanka Olejárová sa v belgických Antverpách v roku 2003 stala vôbec prvou slovenskou majsterkou sveta vo full-kontakta.

Prvá časť tohtoročných majstrovstiev sveta WAKO sa uskutočnila pred mesiacom v Skopje v disciplínach light-kontakt, kick-light, low-kick a K-1 Rules. Slováci si z macedónskej metropoly odviezli štyri cenné kovy – dva strieborné vďaka Kataríne Vilhanovej a Ladislavovi Tóthovi a dva bronzové zásluhou Zuzany Gregušovej a Mateja Višnaia.

Súperi Slovákov na MS WAKO v Dubline:
Full-kontakt – osemfinále:
do 75 kg: Pavol Garaj (SR) – Andreas Lodrup (Nór.)
do 81 kg: Marián Kulizák (SR) – Srdjan Mihajlovič (Srb.)
do 91 kg: Tomáš Možný (SR) – Vladimír Poltavskij (Rus.)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM