Pavol Krupka Iné športy

Kinderiádou sa skončila popradská športová olympiáda

V piatok sme navštívili posledné z podujatí 16. ročníka športovej olympiády mesta Poprad. Vôbec po prvýkrát sa uskutočnila atletická súťaž najmladších žiakov – kinderiáda. Súťažnú premiéru mal aj vynovený športový areál školy na Dostojevského ulici

Jednotlivé popradské školy reprezentovali 8-členné družstvá chlapcov a rovnaké družstvá dievčat, teda spolu 16 žiakov 2. až 5. ročníka. Nedávno zrekonštruovaný športový areál usporiadateľskej školy bol pripravený na rôzne atletické disciplíny. Súťažilo sa v skoku z miesta (2. ročník), v hode plnou kilogramovou loptou (3. ročník), v hode kriketovou loptou (4. ročník), v skoku do diaľky (5. ročník) a v dvoch bežeckých disciplínach. Tie boli určené pre žiakov bez ohľadu na vek. Pri ich výbere rozhodovala len výkonnosť. Mladí atléti pretekali v behu na 60 metrov a v štafetovom behu na vzdialenosť 4×50 metrov.

Hlavným organizátorom podujatí mestskej športovej olympiády je každoročne mesto Poprad, zastúpené Odborom školstva, mládeže a športu MsÚ. Jednotlivé súťaže si rozdeľujú viaceré popradské školy. Podujatie podporuje aj Slovenská asociácia športu na školách, na všetkých zápoleniach ju zastupuje predseda jej okresnej rady a odborný zamestnanec oddelenia športu Jozef Pavlík.

Premiéra atletickej súťaže pre najmladších žiakov sa vydarila, tak ako aj celá letná časť olympiády. Prispelo k tomu aj počasie, ktoré sa zaobišlo bez dažďa. Najmladší školáci v piatok ukázali, že vedia bojovať o každý meter či sekundu s rovnakým odhodlaním, ako ich starší spolužiaci.

//Súvisiace články:

http://www.poprad24.sk/clanky?… http://www.poprad24.sk/clanky?… http://www.poprad24.sk/clanky?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM