Monika Vengrínová Rôzne

Kiskov sľub na summite NATO v Británii: V Poprade by mala vyrásť logistická základňa

Len tri mesiace po nástupe do úradu absolvoval prezident Andrej Kiska najdôležitejší summit NATO za posledných niekoľko desiatok rokov. Vo Veľkej Británii tiež sľúbil vybudovanie logistickej základne pre potreby aliancie. Tá by mala vyrásť v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Kiskov sľub na summite NATO v Británii: V Poprade by mala vyrásť logistická základňa
Zdroj: Webnoviny.sk

Na summite vo waleskom Newporte 4.a 5.septembra sa zúčastnil Andrej Kiska spolu s ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom a šéfom rezortu obrany Martinom Glváčom. Počas oficiálnych i neoficiálnych schôdzok sa prezident v Británii rozprával nielen s európskymi prezidentmi, ale niekoľko zdvorilostných slov si vymenil i s britským princom Charlesom, či americkým prezidentom Barackom Obamom.

Na rokovaniach summitu okrem iného Kiska sľúbil i vybudovanie logistickej základne v Poprade pre potreby aliancie, ktorá by v prípade potreby zásahu NATO mala slúžiť aj na uskladnenie munície.

Slovensko taktiež posilní svoju prítomnosť na veliteľstve v poľskom Štetíne. Pre potreby cvičení aliancie sme zas ponúkli letisko Sliač a vojenské výcvikové stredisko Lešť. Školiť budeme i ukrajinských odmínovačov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM