Martin Sýkora Krimi

Koľko peňazí lietalo počas župných volieb okolo voličov? Ide o tisíce eur!

Župné voľby sa skončili, známi sú víťazi i porazení. Slovenskí policajti počas plebiscitu riešili viacero neodolateľných ponúk, ktorých hodnota išla do tisícov eur.

Ilustračný obrázok k článku Koľko peňazí lietalo počas župných volieb okolo voličov? Ide o tisíce eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas volieb Národná kriminálna agentúra (NAKA) riešila 14 podaní, kde začala 7 trestných stíhaní, z ktorých v 4 obvinila 6 osôb z volebnej korupcie.

Obvinení žiadali spolu 13 800 Eur za 4 600 voličských hlasov.

Polícia informácie zverejnila na svojom facebookovom profile. Ochrancovia zákona prijali v súvislosti s voľbami tiež 59 podnetov, z toho 19 ako trestných oznámení, 14 ako priestupkov a 26 ako iné podnety.

„Voliči dostali lístky pred volebnou miestnosťou, aj počas moratória sa rozdávali propagačné materiály s menami kandidátov na poslancov, vozidlá mali nálepky politickej strany resp. plagáty kandidátov. Zaznel aj príhovor cez obecný rozhlas s prezentáciou činnosti kandidáta a výzvou k aktívnej účasti na voľbách. Mená poslancov, ktorých majú občania voliť boli dokonca na bločkoch z registračnej pokladnice,“ uviedli policajti na sociálnej sieti.

Verejný poriadok a nerušený priebeh volieb zabezpečovalo: 7 057 policajtov. V čase prípravy ani počas samotných volieb k narušeniu verejného poriadku v súvislosti s voľbami neprišlo. Policajti zabezpečovali nepretržitú ochranu objektov volebných komisií, ochranu verejného poriadku a plnili aj úlohy súvisiace s priamou ochranou Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a sídla Štatistického úradu Slovenskej republiky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM