Martin Sýkora Krimi

Komu ešte neukradli bicykel? Pod Tatrami je miznutie bicyklov folklórom

Krádeže bicyklov by sa dalo na Slovensku kľudne nazvať národným folklórom. Výnimkou nie je ani podtatranský región, kde bicykle často menia majiteľov.

Ilustračný obrázok k článku Komu ešte neukradli bicykel? Pod Tatrami je miznutie bicyklov folklórom
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Kriminalisti zo Starej Ľubovne vyšetrujú krádež bicyklov z dvorov rodinných domov v obci Jakubany, okres Stará Ľubovňa.

V sobotu (7.10.2017) v čase medzi 17:30 a 18:00 hod. prišli doposiaľ neznámi páchatelia pred rodinný dom 55-ročného obyvateľa obce Jakubany. „Cez neuzamknutú bránku vošli do dvora, odkiaľ odcudzili horský bicykel. Následne prišli k rodinnému domu 38-ročnej ženy a taktiež cez neuzamknutú bránku vošli do dvora a ukradli odtiaľ bicykel,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

S jedlom rastie chuť. Zlodeji sa ani po dvoch bezplatných nákupoch nezastavili. Presunuli sa k ďalšiemu rodinnému domu, kde žije 71-ročná žena. „Kľúčom v zámku si odomkli bránku a vošli do dvora. Aj odtiaľ chceli odcudziť bicykel, no vyrušila ich majiteľka domu a tak utiekli preč. Škoda spôsobená krádežou dvoch bicyklov bola predbežne vyčíslená na najmenej 400 eur,“ dodal Džobnik. Vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne začal trestné stíhanie pre prečin porušovanie domovej slobody a prečin krádeže.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM