Monika Vengrínová Samospráva

Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažil Poprad od roku 1990?

Komunálne voľby sa blížia. K volebným urnám sa vyberieme už v sobotu 15.novembra. Okrem poslancov do mestského zastupiteľstva si budeme voliť i primátora Popradu. Kto v posledných šiestich volebných obdobiach šéfoval nášmu mestu? Pripomeňte si to spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažil Poprad od roku 1990?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tesne po revolúcii, v komunálnych voľbách v roku 1990, sa primátorom mesta Poprad stal Ján Madáč. Na primátorskej stoličke sa však ohrial len jedno volebné obdobie, po ktorom ho v roku 1994 vystriedal Štefan Kubík. Ten si získal dôveru voličov aj v ďalšom volebnom období a nášmu mestu tak šéfoval aj ďalšie štyri roky.

Vo voľbách v roku 2002 sa k moci v Poprade dostal Anton Danko, ktorý bol primátorom i v ďalších dvoch obdobiach od roku 2006 do 2010 a od roku 2010 dodnes. Na popradskej primátorskej stoličke tak sedí dvanásť rokov. O priazeň voličov sa uchádza i v nastávajúcich komunálnych voľbách a udržať sa vo funkcii tak chce štvrté volebné obdobie.

Okrem neho sa o post hlavy nášho mesta uchádza i ekonóm a účtovník Jozef Švagerko, konateľ v spoločnosti pôsobiacej v oblasti obchodu Ján Pahut a dispečer František Bednár. Piaty primátorský kandidát, manažér Pavol Gašper, sa pred pár dňami kandidatúry vzdal a vo voľbách podporuje Švagerka. Sám kandiduje už len za poslanca mestského zastupiteľstva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM