Jaroslav Dodok Iné športy

Komunita parkouristov z celého sveta sa spojila: Natočili video pre 17-násť ročnú Zdenku...

Kedysi sa venovala parkouru, chodila na tréningy a čas trávila s ľuďmi, ktorí túto nesúťažnú disciplínu obdivovali rovnako ako ona. Minulý rok jej však štastie neprialo. Na jednom tréningu v telocvični sa vážne zranila a od vtedy športovať už nemôže. Priatelia však na ňu nezabudli ...

Ilustračný obrázok k článku Komunita parkouristov z celého sveta sa spojila: Natočili video pre 17-násť ročnú Zdenku...
Foto: Jaroslav Dodok

Parkour je nesúťažná disciplína, v ktorej ide o čo najefektívnejší presun z bodu A do bodu B, ale zahŕňa v sebe aj celkové zdokonaľovanie vlastných schopností a krásnu životnú filozofiu. Freerun je podobná disciplína, v ktorej však nejde o efektívnosť, ale efektnosť, preto obsahuje aj akrobatické prvky.

Vážna zlomenina kolena

Minulý rok sa Zdenka na jednom tréningu v telocvični zranila. Mala vážnu zlomeninu v kolene a odvtedy nemôže skákať, resp. by to bolo pre ňu príliš riskantné. Stále však obdivuje ľudí, ktorí sa parkouru a freerunu venujú, páčia sa jej videá na internete a sleduje dianie na parkourovej scéne.

Pred pár dňami (10. júla) mala Zdenka Potančoková narodeniny. Jej priatelia, s ktorými už dnes skákať nemôže spoločne pripravili veľké prekvapenie. Oslovili množstvo parkouristov zo Slovenska, Česka, z USA, ale aj z celého sveta, aby natočili video k jej 17-tym narodeninám.

Všetko najlepšie Zdenka!

Vyše 130 parkouristov a freerunerov z celého sveta sa spojilo, želajú vo videu Zdenke všetko najlepšie a skáču pre ňu rôzne parkourové skoky, ale aj saltá. Video je skutočne krásne a na internete zaujalo aj ľudí, ktorí Zdenku nikdy nevideli a ani ju nepoznajú.

Narodeninový odkaz nájdete v našej videogalérii…

Komunita parkouristov z celého sveta sa spojila: Natočili video pre 17-násť ročn
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM