Martin Sýkora Správy

Kondolenčné knihy v priestoroch mestského úradu i ATE: Za anjelmi smúti aj verejnosť

Mimoriadne tragické udalosti zo stredajšieho večera nenechali chladnou ani podtatranskú verejnosť. Záchranárov poznali stovky ľudí a nikdy na nich nezabudnú.

Ilustračný obrázok k článku Kondolenčné knihy v priestoroch mestského úradu i ATE: Za anjelmi smúti aj verejnosť
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Čas sa zastavil, srdce začalo búchať rýchlejšie. Pri informáciách o tragickom konči záchranárskej posádky mizne úsmev na tvárach a dostavuje sa bolesť. Posádku padnutej partie záchranárov poznali stovky ľudí z Popradu a okolia. Popradskú radnicu zdobí čierna vlajka, pri vstupe do priestorov mestského úradu v kúte horí sviečka a svieti kondolenčná kniha, ktorá sa postupne plní menami.

Čierna vlajka na úrade

„Je to po roku ďalšia tragická udalosť. Chcem týmto spôsobom vysloviť úprimnú sústrasť všetkým rodinám i samotnej firme. Je mi to strašne ľúto, čo sa stalo. Tak ako v minulosti, aj teraz budeme nápomocní pri organizovaní pietneho aktu,“ konštatoval primátor Popradu Jozef Švagerko.

Pri Banskej Bystrici sa zrútil záchranársky vrtuľník. O život prišli štyria ľudia!

Smútok v domovskom prístave

Na popradskom mestskom úrade veje čierna vlajka. Pochmúrna nálada panuje aj v domácom prístave havarovaného vrtuľníka na letisku v Poprade. Spoločnosť ATE taktiež pripravila kondolenčnú knihu, v ktorej ľudia vyjadrujú vďaku, obdiv a úctu. Máloktoré oko ostalo suché nielen tu, ale aj v radoch horských záchranárov, ktorí si s anjelmi bez krídel často pomáhajú pri záchrane životov a zdravia iných.

FOTO z miesta nešťastia

Horskí záchranári poslali krátke, ale výstižné vyznanie: Záchranári HZS vyjadrujú najhlbšiu sústrasť rodinám, kolegom, kamarátom zosnulých záchranárov a zachraňovaného turistu. Je to ďalšia hrozná tragédia, ktorá sa odohrala pri záchrane života a hlboko zasiahla naše srdcia. Česť ich pamiatke!

Kondolenčné knihy ATE spadnutý vrtuľník VIDEO
1
Galéria
Kondolenčné knihy ATE spadnutý vrtuľník
7
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM