Monika Vengrínová Rôzne

Konečne sa do hôr vrátila zima. Lyžiarske strediská opäť spustili snežné delá

Po náročnom skúšaní trpezlivosti všetkých lyžiarov a prevádzkovateľa stredísk sa konečne podarilo spustiť snežné delá aj na vyššie položených zjazdovkách a v úsekoch nad 1 500 m.n.m..

Ilustračný obrázok k článku Konečne sa do hôr vrátila zima. Lyžiarske strediská opäť spustili snežné delá
Zdroj: Dnes24.sk

Napriek historicky nepriaznivému počasiu dokázali horské strediská udržať a prevádzkovať väčšinu zjazdoviek na dobrej úrovni. Vďaka dlhodobejším mínusovým teplotám sa opäť od piatku 10. januára spustili snežné delá a zasnežovacie systémy, ktoré podali prírode pomocnú ruku. V Tatranskej Lomnici sa zasnežujú zjazdovky nad Štartom, a to Čučoriedky, traverz Generál a Esíčka. Na Štrbskom Plese sa zas bielou perinou pokrývajú svahy Soliska, Furkoty a zjazdovky Turistická.

Pomaly ale isto sa spamätáva aj príroda a s pribúdajúcimi nízkymi teplotami sa horské strediská dočkajú možno už čoskoro aj bohatšej nádielky prírodného snehu a otvoria sa tak zjazdovky aj vo vyšších polohách. Už v utorok 14. januára sa otvorí na Štrbskom Plese modrá zjazdovka s názvom Turistická pre menej náročných lyžiarov. V závislosti od počasia sa postupne plánujú spustiť aj dve červené zjazdovky pre náročnejších, a to Solisko a Furkota. Tie pravdepodobne potešia lyžiarov už najbližší víkend. Vo Vysokých Tatrách je momentálne otvorených spolu 11 zjazdoviek, ktoré majú do 40 cm snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré.

Ceny skipassov sa menia v hlavnej sezóne od 12.1.2014 do 29.3.2014 a sú lacnejšie ako počas Vianoc. Lyžiari, ktorí si zakúpia viac dňové skipassy môžu na svojej lyžovačke výrazne ušetriť. V ponuke sú aj výhodné pobytové SKI balíky s ubytovaním a skipassmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM