Peter Handzuš Hokej

Konfrontácia ako sa patrí: Kadetov preverili Slováci, Maďari, Poliaci a Česi

Mladí hokejisti HK ŠKP Poprad odohrali za tri dni štyri zápasy proti kvalitným súperom počas tradičného domáceho turnaja.

Ilustračný obrázok k článku Konfrontácia ako sa patrí: Kadetov preverili Slováci, Maďari, Poliaci a Česi
54
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Po prvom zápase, ktorý odohrali popradskí kadeti na turnaji O pohár oslobodenia mesta Poprad v pondelok, si viacerí mysleli, že turnajom prejdú naši chlapci s lepšími výsledkami. Úvodná výhra nad Slovenskom 5:3 dávala nádej na dobré výsledky aj proti reprezentačným výberom Maďarska a Poľska.

V utorok však prišla studená sprcha a dve prehry. HK ŠKP Poprad prehral s Poľskom 2:6 a s Maďarskom 3:8. „V pondelok podali chalani veľmi zodpovedný tímový výkon, čo sme boli veľmi radi a potrápili sme slovenský výber. V druhý deň turnaja sme sa vrátili nohami späť na zem. Odohrali sme dva nevydarené zápasy proti výberom Maďarska a Poľska. V týchto zápasoch sa opakovali chyby, ktoré u chlapcov prevažujú aj počas sezóny. Samozrejme budeme na ich odstránení musieť v tréningovom procese pracovať,“ zhodnotil vystúpenie svojich zverencov tréner Vladimír Záborský.

Foto: Peter Handzuš

V záverečný deň turnaja si Popradčania zmerali sily s rovesníkmi z Vítkovíc. Vo vyrovnanom zápase im nakoniec podľahli 2:3. „S výkonom proti Vítkoviciam som spokojný. Opäť tam bolo to srdiečko a bolo vidieť, že chalani bojujú jeden za druhého. A tie chyby, ktoré sme robili proti poľskému a maďarskému výberu sa už neobjavovali v takom počte. Trochu nám chýbalo šťastie v zakončení, ale celkovo musím povedať, že výkony proti Vítkoviciam a Slovensku berieme ako pozitívum a z tých druhých dvoch zápasov sa budeme musieť poučiť,“ konštatoval po poslednom zápase turnaja tréner HK ŠKP Poprad.

Turnaj v Poprade priniesol konfrontáciu hokeja zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska. Hlavne výkony výberov „nehokejových“ krajín ukazujú, že pri dobrej práci s mládežou v týchto krajinách môže mať nielen slovenský hokej v budúcnosti problémy. „Som veľmi prekvapený z úrovne maďarského výberu. Hrali atraktívny hokej pre divákov. Je to pre nás, Slovákov, zdvihnutý prst hore, že nesmieme zaspať na vavrínoch a musíme s mládežou pracovať poctivo, lebo všetky okolité krajiny majú vhodné podmienky a nie že nám šliapu na päty, ale myslím, že už nás dobehli a robia naozaj kvalitný hokej. My musíme naďalej poctivo pracovať a myslím, že aj v našom hokeji sa potom výsledky dostavia,“ dodal Záborský.

Foto: Peter Handzuš

Výsledky turnaja:

26.12.2016
HK ŠKP Poprad U16 – Slovensko U15 5:3
Poľsko U15 – Maďarsko U15 1:2
27.12.2016
HK ŠKP Poprad U16 – Poľsko U15 2:6
Slovensko U15 – Vítkovice Ridera U16 4:3
HK ŠKP Poprad U16 – Maďarsko U15 3:8
Poľsko U15 – Slovensko U15 1:4
Vítkovice Ridera U16 – Maďarsko U15 4:2
28.12.2016
Poľsko U15 – Vítkovice Ridera U16 3:8
Slovensko U15 – Maďarsko U15 4:3
HK ŠKP Poprad U16 – Vítkovice Ridera U16 2:3

Konečné poradie:

1. Slovensko U15
2. Vítkovice Ridera U16
3. Maďarsko U15
4. HK ŠKP Poprad U16
5. Poľsko U15

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM