Peter Handzuš Rôzne

Koniec roka a začiatok novej etapy života: Takto sa lúčili so školou popradskí deviataci

Roky utiekli ako voda a prišlo na rad i prvé lúčenie. Deviataci zo Základnej školy s materskou školou na Dostojevského ulici v Poprade sa dnes lúčili s učiteľmi aj so spolužiakmi.

Ilustračný obrázok k článku Koniec roka a začiatok novej etapy života: Takto sa lúčili so školou popradskí deviataci
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Posledný deň v škole – nie je pre deviatakov len posledné vysvedčenie, ale aj o rozlúčka s priateľmi a učiteľmi, ktorých už nebudú stretávať tak často.

Lučenie sprevádzali slzy aj smiech, tak ako to v takých situáciách býva. Veď deviataci to spolu ťahali dosť dlho na to, aby si na seba a na svojich učiteľov zvykli.

Tento deň bol aj poslednou možnosťou na rozlúčku s pedagógmi, ktorí odchádzajú na iné pôsobisko alebo na zaslúžený odpočinok. Na slávnosti zaznelo aj poďakovanie dlhoročnej učiteľke školy na Dostojevského ulici Jele Melikovovej, ktorá po 19 rokoch odchádza z funkcie zástupkyne riaditeľa školy.

Tak ako sa balóny z rúk deviatakov vzniesli k oblohe, aj deviataci vychádzajú zo základnej školy v ústrety novým skúsenostiam, zážitkom a vzťahom v nových školách. Ale do septembra je ešte ďaleko a teraz si môžu užívať vytúžené prázdniny.

Aj so slzami v očiach sa lúčili popradskí deviataci
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM