Peter Handzuš Basketbal

Koniec sezóny pre Svit. Iskra prehrala aj tretí zápas s Komárnom

Tím MBK Rieker Com - Therm Komárno vyhral nad Iskrou Svit v najkratšej možnej sérii a pridal sa k postupujúcim tímom - Interu a Prievidzi. Séria pokračuje už len medzi Levicami a Košicami.

Ilustračný obrázok k článku Koniec sezóny pre Svit. Iskra prehrala aj tretí zápas s Komárnom
Foto: Peter Handzuš

Iskre Svit patrilo po základnej časti šieste miesto a tak sa v prvom kole playoff stretla s tímom Komárna. Vo všetkých troch zápasoch série Sviťania ukázali aj dobré desaťminútovky, no basketbal sa hrá štyridsať minút. Hráči Komárna vyhrali nad Svitom trikrát a zaslúžene postúpili ďalej.

Rudolf Jugo: „Do všetkých troch zápasov proti Komárnu sme išli s myšlienkou vyhrať a dokázali sme, že s Komárnom sa dá hrať. My sme dnes rovnako ako aj vo Svite vlastnými chybami sami sebe sťažili zápas. Keď si Umipig, ktorý je náš líder, spravil v polednej švrtine piaty faul, bolo po zápase. Komárno tak využilo svoju príležitosť a zaslúžene vyhralo.“

Prezident klubu Ján Drobný: “Dnešný zápas sme chceli vyhrať, aj keď vývoj série hovoril jasne v prospech Komárna. 32 minút sme držali krok so súperom. Od tohto momentu však Komárno začalo dominovať a zlomilo nás hlavne psychicky. Rád by som na tomto mieste poďakoval všetkým v klube za prácu v tejto sezóne a rovnako všetkým fanúšikom, ktorí nás podporovali počas celej sezóny.”

MBK Rieker Com – Therm Komárno – BK Iskra Svit 104:77 (25:28, 29:19, 16:21, 34:9)
Najviac bodov: Thompson 36, Alawoya 14, Bilič 14 – Umipig 21, Bradley 19, Belavý 17

Zdroj: iskrasvit.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM