Peter Handzuš Krimi

Košičan (34) s kumpánom prevážali drogy. Colníci ich chytili na diaľnici za Popradom

Vyšetrovateľom v Poprade bolo vznesené obvinenie dvom Košičanomvo veku 34 a 44 rokov, za spolupáchateľstvo obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Ilustračný obrázok k článku Košičan (34) s kumpánom prevážali drogy. Colníci ich chytili na diaľnici za Popradom
Zdroj: TASR

V sobotu večer na diaľnici D1 Poprad – Jánovce 34-ročný muž, ktorý bol vodičom osobného motorového vozidla Renault Laguna, príslušníkom colnej správy dobrovoľne priznal, že má pri sebe pre vlastnú potrebu omamné látky, ktoré dobrovoľne vydal. Išlo o látku hnedej farby v tuhom skupenstve v tvare obdĺžnika o hmotnosti 2 g a plastové uzatvárateľné vajíčko žltej farby, v ktorom sa mal nachádzal zelený sušený materiál rastlinného pôvodu o hmotnosti 1,5 g.

Následne pri prehliadke uvedeného auta boli v náhradnej pneumatike nájdené vrecúška so sušinou rastlinného materiálu o celkovej hmotnosti 1137 g.

„Obvineným mužom nepomohol ani tento sofistikovaný spôsobom prepravy látok a ani to, že miesto kde látky prevážali bolo zasypané kávou, pre prekrytie pachov. Nájdené látky boli zaistené a zaslané na expertízne skúmanie do KEÚ v Košiciach,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Obvinení Košičania by predajom tohto zakúpeného materiálu získali prospech minimálne vo výške takmer 10 000 €. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a bol na nich spracovaný návrh na ich vzatie do väzby.

Košičan (34) s kumpánom prevážali drogy. Colníci ich chytili na diaľnici za Popr
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM