Martin Sýkora Správy Samospráva

Kritická križovatka: S výstavbou kruháča plánujú v Poprade začať v lete

S prestavbou križovatky pri Bille by sa malo začať podľa slov primátora Jozefa Švagerka koncom júla alebo začiatkom augusta. Pôjde o združenú investíciu.

Ilustračný obrázok k článku Kritická križovatka: S výstavbou kruháča plánujú v Poprade začať v lete
Foto: Peter Handzuš

Stret ulíc Slovenského odboja a Hraničnej pri obchodnom centre neďaleko autobusovej a vlakovej stanice v Poprade je podľa vedenia mesta problematickou križovatkou, ktorá sa stala miestom mnohých dopravných nehôd, vo viacerých prípadoch aj s tragickým koncom. Klasickú križovatku by mala nahradiť kruhová.

Združená investícia za vyše pol milióna

Samospráva už v minulosti avizovala, že pri výstavbe kruhového objazdu pôjde o združenú investíciu mesta a Prešovského samosprávneho kraja, nakoľko križovatku spravujú oba celky. Mesto na jej výstavbu z mestského rozpočtu vyčlenilo 250 000 eur, z Prešovského samosprávneho kraja ide o čiastku 300 000 eur.

„Celý proces ide dostatočne rýchlo na to, aby sme prestavbu križovatky zrealizovali počas tohto leta a začiatkom jesene. Vysúťažený je už aj dodávateľ a z našej strany bola podpísaná zmluva o združených prostriedkoch,“ povedal primátor Popradu Jozef Švagerko.

Zdroj: TASR

Pribudne ešte jedna križovatka

Popradský primátor zároveň avizoval, že v blízkosti tejto križovatky by mala vzniknúť ešte jedna križovatka. Podľa jeho slov pôjde o vynútenú investíciu realizátorov výstavby nákupného centra v bezprostrednej blízkosti autobusovej stanice.

„Dostali povinnosť do obdobia kolaudácie nákupného centra zároveň vybudovať aj križovatku,“ podotkol. Ako doplnil, križovatka na tomto mieste mala byť vybudovaná už pred pár rokmi, a to v čase, keď sa začalo s výstavbou centra Horse, ktoré je aj po viac ako desiatich rokoch nedostavané.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM