Peter Handzuš Rôzne

Kŕmili sme žraloka a ostali sme celí!

Vyhrajte v našej súťaži lístky do mobilného akvária a dozviete sa viac o žralokoch. Stretnite sa s človekom, ktorý žraloky chová a hovorí: "Nie žraloky zabíjajú ľudí, ale ľudia zabíjajú žraloky." Milióny žralokov ročne zomiera pre ich plutv

S chovateľom žralokov Fabrice Lesieurom sme sa dostali do zákulisia mobilného morského akvária. Ako to všetko funguje? Ako vie zabezpečiť čistú a slanú vodu pre svojich miláčikov? To a ešte oveľa viac o zákulisí akvária sa dozviete z nášho videa.

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/ij­vhllCPeNg[/you­tube]

Žraloky sa kŕmia dvakrát týždenne. Mali sme možnosť zúčastniť sa s kamerou kŕmenia týchto dravcov. Jedno je postaviť sa za hrubé sklo a pozorovať žralokov pri plávaní, iné je kľačať nad hladinou a byť od nich doslova len niekoľko centimetrov. Napriek tomu, čo vidíme v amerických filmoch, tieto žraloky boli pokojné. Reagovali na hlas svojho chovateľa a jemne si zobrali svoje sústo. Veď sa pozrite vo videu.

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/DLir­VnDehJ0[/youtu­be]

Chcete vyhrať lístky do morského akvária a prísť sa pozrieť na žralokov? Odpovedzte správne na otázku: Akú teplotu má voda v morskom akváriu, ktoré je až do nedele v Poprade? Odpovede posielajte do 13. apríla 12:00 emailom na (poprad@global24.sk). Možno aj vás budú čakať vstupenky v pokladni pri morskom akváriu už v piatok popoludní. Nezabudnite napísať vaše meno.

**Žraloky v Poprade môžete vidieť do 15. apríla na parkovisku pri Aréne Poprad od 10:00 do 18:00 hodiny.

Morské akvárium bude potom pokračovať do Liptovského Hrádku a Liptovského Mikuláša.**////

Výhercovia lístkov:

Jan Matis Katarina Hudacova Petra Slavkovská Gabriela Cibulová Lucia Šipulová Lenka Zadžorová Viera Kacova

Výhercovia si svoje lístky môžu prevziať v pokladni morského akvária. Blahoželáme.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM