Peter Handzuš Hokej

Kroták chce s Dankom rokovať o situácii v HK Poprad. Plat si už znížil

Kapitán extraligového hokejového klubu HK Poprad Arne Kroták sa po úvodnom ligovom zápase s Košicami v nedeľu postavil pred novinárov, a ako kapitán mužstva poďakoval popradským fanúšikom za iniciatívu z minulého pondelka.

Ilustračný obrázok k článku Kroták chce s Dankom rokovať o situácii v HK Poprad. Plat si už znížil
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Vtedy skupinka nadšencov pochodovala od zimného štadióna na mestský úrad, aby prinútili klub i mesto k dialógu. K ich iniciatíve sa osobne pripojil aj najznámejší popradský hokejista.

„Chcem prispieť aj ja osobne, a preto chcem v tejto veci požiadať pána primátora Antona Danka o osobné stretnutie a o dialóg, kde sa s ním chcem porozprávať nielen o situácii v klube, ale aj o výchove a rozvoji mládeže a športu pod Tatrami,“ uviedol Kroták.

Problémy popradského hokeja sú verejnosti známe, vedenie klubu ako aj jeho riaditeľ Tibor Turan nevie nájsť spoločnú reč s primátorom Antonom Dankom, a tak funkciu akéhosi sprostredkovateľa na seba berie práve 41-ročná legenda hokeja pod Tatrami.

Historicky najlepší strelec slovenskej extraligy však urobil v tejto súvislosti ešte jedno povšimnutiahodné gesto. „Keďže začať treba vždy od seba, rozhodol som sa začať ako prvý a ja sám som sa rozhodol znížiť si plat o 30% ako hráč HK Poprad a tým napomôcť k vyriešeniu tejto zlej situácie,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM