Martin Sýkora Samospráva

Kruhová križovatka pri Bille budúci rok: Primátor chce zlúčenú investíciu

Po ohlásení prestavby križovatky na popradskom sídlisku Juh pri tzv. Novom kostole prišla na rad aj križovatka z centra do mestskej časti Poprad - Veľká.

Ilustračný obrázok k článku Kruhová križovatka pri Bille budúci rok: Primátor chce zlúčenú investíciu
Foto: Peter Handzuš

Križovatka, ktorá spája tri cesty a výjazd z obchodného centra, je miestom častých dopravných nehôd. O prestavbe križovatky na kruhovú sa hovorí už niekoľko rokov. Podľa slov popradského primátora Jozefa Švagerka by sa to malo stať už budúci rok.

„Urobila sa štúdia, robí sa projekt, ktorý uvidím tento týždeň,“ vyhlásil popradský primátor.

Cesty, ktoré sa pretínajú v jednom neuralgickom bode, však nie sú mestskými komunikáciami, ale patria Prešovskému samosprávnemu kraju (PSK). Pri rekonštrukciu tak bude mať rozhodujúce slovo práve krajská správa.

PREČÍTAJTE SI AJ: Križovatka na popradskom sídlisku dostane novú tvár: Práce začnú o pár dní

„Mám sa stretnúť so županom, ktorý mi prisľúbil túto investíciu,“ povedal Jozef Švagerko, jej výšku však nešpecifikoval. Peniaze má odsúhlasiť poslanecký zastupiteľský zbor PSK pri schvaľovaní rozpočtu pre rok 2017. „Zatiaľ ide všetko podľa plánu. Realizácia je veľmi reálna,“ dodal primátor.

PREČÍTAJTE SI AJ: Matejovským Rómom radnica postaví komunitné centrum: Pribudne aj škôlka

Popradská radnica v prípade rekonštrukcie križovatky hovorí o združenej investícii. V prípade zahrnutia stavby do budúcoročného rozpočtu PSK by mal dve tretiny „zatiahnuť“ Vyšší územný celok (VÚC) a tretinovým podielom by sa finančne na prebudovaní podieľalo Mesto Poprad. Jeho vedenie chce stavbu zrealizovať v roku 2017.

Foto: Archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM