Monika Vengrínová Rôzne

Ktoré miesta v Poprade si zamiloval odborník na tuberkulózu? Tu najradšej relaxuje primár Ivan Solovič

Svetová kapacita v oblasti tuberkulózy a pľúcnych chorôb, expert Svetovej zdravotníckej organizácie na liečbu tuberkulózy Ivan Solovič nám prezradil, ktoré miesta má v Poprade najradšej.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré miesta v Poprade si zamiloval odborník na tuberkulózu? Tu najradšej relaxuje primár Ivan Solovič
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Jeho práca primára oddelenia TBC v Národnom ústave tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch a vedeckého sekretára Slovenskej pneumologickej a ftizeologickej spoločnosti je náročná, preto vždy keď môže, rád vypne a relaxuje. V Poprade si obľúbil najmä tieto miesta.

„Jedným z mojich najobľúbenejších miest je Aquacity, kde si chodím zaplávať, zrelaxovať, zresetovať hlavu,“ priznal sa Solovič. Z rovnakých dôvodov, oddýchnuť si a vyčistiť si hlavu, si rád zájde aj na cyklistických chodník.

Nikdy tiež nepohrdne ani kultúrou, preto si obľúbil kultúrny dom, či kino. „Teraz mám rád kino Cinemax, ktoré chvalabohu robí Art Cinema, čiže priame prenosy z opery alebo baletu. Jednoducho z kultúry, ktorá mi v Poprade chýba. Chýba mi tu divadlo,“ dodal primár.

Prečítajte si aj o obľúbených miestach Petra Hámora: "":http://poprad.dnes24.sk/…okoli-179193

A tiež, ktoré miesta má rád Adam Žampa: "":http://poprad.dnes24.sk/…zampa-172450

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM