Simona Ivančáková Rôzne

Kuriozita v Poprade, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici

Najobývanejšou ulicou v Poprade je jednoznačne Ulica Ludvíka Svobodu. Sú však aj ulice, či dokonca uličky, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí evidujú na popradských uliciach s najmenším počtom obyvateľov?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Poprade, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad svojou rozlohou a počtom obyvateľom patrí medzi väčšie mestá na Slovensku. K 12. januáru 2016 tu žilo 51 022 Popradčanov. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po väčších či menších uliciach, ktorých tu máme vyše 180.

Prvenstvo si v počte obyvateľov drží Ulica Ludvíka Svobodu, na ktorej žije 3 391 obyvateľov. O viac ako tisícku menej má Šrobárova ulica s 2 298 obyvateľmi. Na tretiu priečku sa dostala Tomášikova ulica. Tu žije presne 1 861 Popradčanov. Najviac obyvateľov žije v mestskej časti Veľká, kde býva 4 633 ľudí.

Okrem ulíc, na ktorých žijú stovky, ba až tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata, veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na uliciach, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky? Takých ulíc je v našom meste hneď niekoľko.

Koľko obyvateľov teda evidujú na uliciach s najmenším počtom obyvateľov? Kukučínova a Sládkovičova ulica majú po dvoch obyvateľoch. Rekordérkou je však zaručene v Poprade Ulica Jiřího Wolkera, kde je evidovaný len jediný človek.

Čítajte tiež:

Koľko má vlastne Poprad obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

Keď sa mamičke nenarodí len jedno dieťa… Aha, aké pôrody zaznamenali v Poprade

Aj takéto mená dostali bábätká v Poprade: Cataleya, Jadranka, Eneko Peru a to nie je ešte všetko!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM