Peter Handzuš Krimi

Kuriózna krádež v popradskom zlatníctve: Polícia už možno zlodeja chytila

Vynaliezavosť pri krádežiach nepozná hraníc. V jednom zo zlatníctiev v Poprade nateraz neznámy páchateľ dokázal ukradnúť šperky naozaj kurióznym spôsobom. Policajti z Vranova nad Topľou zadržali Petra (21), ktorý sa podobá na muža, ktorý odišiel z popradského zlatníctva bez zaplatenia.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna krádež v popradskom zlatníctve: Polícia už možno zlodeja chytila
Zdroj: TASR

Popradčanka (34) osobne oznámila na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Poprade krádež v jednom z miestnych zlatníctiev.

„Ku skutku malo dôjsť vo štvrtok (11.6.), kedy neznámy páchateľ skúšal ponúkaný tovar, pričom si nechal od predavačky zapnúť na krk retiazku s krížikom zo žltého kovu s vyobrazením Ježiša z bieleho kovu a taktiež si nechal na ruku zapnúť náramok zo žltého kovu. Hneď na to z predajne utiekol. Páchateľ si odniesol šperky v hodnote 1 650 eur,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Polícia na východe Slovenska v súvislosti s iným trestným činom zadržala Petra (21) z Vranova nad Topľou. Ten sa až veľmi podobá na muža, ktorý 11. júna vykradol zlatníctvo na námestí v Poprade. „Prípad krádeže šperkov vo Vranove nad Topľov a Poprade budú odstúpené na spoločné konanie na odbor kriminálnej polície OR PZ vo Vranove nad Topľou,“ informovala krajská hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM