Monika Vengrínová Rôzne

Kuriózne zásahy mestskej polície: V Poprade už chytali medveďa, vydru i rysa

Práca polície je skutočne rôznorodá a občas musia muži zákona riešiť i kuriózne prípady. To sa týka aj zvieracej ríše. Kým odchyt psov je pomerne častý, snažiť sa chytiť zvieratá, ktoré sa do mesta zatúlali z hôr, je vskutku nezvyčajné. V Poprade však, zdá sa, nie ojedinelé.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózne zásahy mestskej polície: V Poprade už chytali medveďa, vydru i rysa
Zdroj: TASR

Mestská polícia v Poprade už na území mesta sledovala pohyb a riešila odchyt naozaj rôznych zvierat. Najčastejšie ide o psov, ktorý sa vykonáva v súčinnosti s mestským psím útulkom. Každoročne tiež dochádza v meste k pohybu a následnému odstrelu líšok. „Odstrel sa vykonáva prostredníctvom poľovného združenia, a to najmä vtedy, keď je dôvodný predpoklad, že líšky sú choré a mohli by nakaziť obyvateľov mesta,“ informoval náčelník Mestskej polície Poprad Jaroslav Marušin.

Ako ďalej uviedol, policajti v spolupráci s hasičmi odchytávali i rôzne plazy, predovšetkým hady, ale vykonávali i odchyt rôznych druhov dravých vtákov, najmä mláďat. Niekedy sa však popradskí policajti zaoberajú aj pohybom zvierat, ktoré do mesta zablúdili veľkým nedopatrením. Išlo napríklad o medveďa na sídlisku Západ či vydru pri kruhovom objazde.

Muži zákona dokonca odchytávali i rysa ostrovida, a to v metskej časti Spišská Sobota na Budovateľskej ulici. „Rys sa schoval na pozemku jedného rodinného domu priamo pod uskladneným materiálom a z úkrytu ho nebolo jednoduché dostať,“ dodal Marušin.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM