Monika Vengrínová Krimi

Kuriózny prípad z Popradu: Tínedžerovi zakázali navštevovať verejné miesta, kde podávajú alkohol

Alkohol dokáže rozvrátiť rodiny, osobnosť človeka i stiahnuť ho na úplné dno. Veľkým problém však je, ak chutí už deťom a mladistvým. Popradská polícia rieši problémy s podguráženými tínedžermi pravidelne, ale obzvlášť jeden je naozaj kuriózny.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny prípad z Popradu: Tínedžerovi zakázali navštevovať verejné miesta, kde podávajú alkohol
Zdroj: TASR

Mestská polícia pravidelne kontroluje verejné priestranstvá i bary a fúkať dáva najmä tým pod zákonom. „Ak máme podozrenie, že mladistvý požil alkoholické nápoje, na mieste sa podrobí dychovej skúške a v prípade zistenia požitia alkoholu sa vec oznámi zákonnému zástupcovi. Následne sa vypracuje správa a vec sa odovzdá obci podľa trvalého pobytu osoby, pričom o vine a treste rozhodne správny orgán,“ informoval Jaroslav Marušin, náčelník Mestskej polície v Poprade.

Mladistvému pri zistení požitia alkoholu polícia udelí pokarhanie, jeho rodičia môžu dostať pokutu do výšky 33 eur. V odôvodnených prípadoch je mladistvému uložené obmedzujúce opatrenie, ktoré spočíva v zákaze navštevovať verejne prístupné miesta a miestnosti, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje.

To bol aj prípad tínedžera, ktorý bol podľa mestskej polície niekoľkokrát pristihnutý pod vplyvom alkoholu, preto mu strážcovia poriadku prostredníctvom rozhodnutia mesta uložili práve tento trest. „O tri týždne však bol opätovne pristihnutý pod vplyvom alkoholu. V tomto období sa preto pripravuje rozhodnutie o umiestnení osoby na výchovu do reedukačného centra,“ dodal Marušin.

O problémoch mladých s alkoholom sme písali aj tu: Popíjanie mladých v Poprade: Policajti prezradili, kedy sú s nimi v meste najväčšie problémy

Prečítajte si tiež, kedy a kde popradskí tínedžeri najradšej popijajú: Popradskí tínedžeri si ľúbia vypiť: Hádajte, koľko nafúkal tohtoročný rekordér!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM