Monika Vengrínová Krimi

Kuriózny zásah popradských hasičov: Pri trati ratovali garáž, zapríčinil požiar vlak?

Zaujímavý zásah riešili popradskí hasiči, keď ratovali garáž v blízkosti železničnej trate. Z tej sa šíril dym, príčinou požiaru bol, podľa hasičov, pravdepodobne okoloidúci vlak.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny zásah popradských hasičov: Pri trati ratovali garáž, zapríčinil požiar vlak?
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa hasičov išlo o požiar suchej trávy v blízkosti koľajníc, ktorý sa cez odvetrávací otvor garáže nachádzajúci sa tridsať centimetrov nad zemou, preniesol do pivničného priestoru garáže.

„Čo sa týka príčiny požiaru, predbežne bola stanovená technická závada brzdového systému vlaku. Na vagóne sa pravdepodobne blokovali brzdy, ktoré hádzali iskry. Tie sa preniesli na suchú trávu v blízkosti koľajníc,“ vysvetlil pravdepodobnú príčinu požiaru riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch s tým, že naďalej prebieha vyšetrovanie.

Ako ďalej riaditeľ dodal, k požiaru došlo v pondelok 23.marca v čase o 12.15 hodine, pričom o 13.00 už bol požiar lokalizovaný a o 14.10 zlikvi­dovaný. Majiteľovi garáže vznikla predbežná škoda 500 eur, hasičom sa podarilo uchrániť hodnoty vo výške 17 500 eur.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM