Tlačové správy

Kvapka krvi: Jubilejný desiatykrát kvapkala na „starom gympli“

Jubilejný desiatykrát sa na popradskom Gymnáziu na Kukučínovej ulici uskutočnila spoločná akcia študentského parlamentu školy a Národnej transfúznej služby (NTS) Kvapka krvi.

Ilustračný obrázok k článku Kvapka krvi: Jubilejný desiatykrát kvapkala na „starom gympli“
4
Galéria
Zdroj: PR

Už po desiatykrát sa do školskej jedálne zmenenej na improvizovanú transfúznu stanicu nechodilo brať, ale dávať. Nezištne. Zadarmo. Z lásky a s láskou.

Tentoraz cestu elementárnej ľudskosti prešliapalo vyše 40 ochotných darcov. Ľudí. Ľudí s veľkým „Ľ“. Presne 36 ich prešlo lekárskou kontrolou, a tak krátko predpoludním odvážala sanitka NTS rovnaký počet pollitrových vreciek naplnených dobrom, nádejou, životom.

„Mám radosť z toho, že viac ako polovica darcov boli žiaci nášho gymnázia, ktorí doslova len pred pár dňami dosiahli vek oprávňujúci ich na takýto humánny čin. Prvodarcovia sú vždy novou nádejou, že sa rady dobrovoľníkov rozširujú. Teší ma, že ani učitelia nezaváhali a išli svojim žiakom aj v tomto príkladom,“ skonštatovala učiteľka Zuzana Parížeková, pod ktorej gesciou sa celá akcia uskutočnila

Jubileum, a okrúhle zvlášť, je vždy dôvodom na malé obzretie sa. Na „starom gympli“ sa desať edícií Kvapky krvi odohralo za necelé štyri roky. Celkový počet darcov sa blíži k päťstovke. „Jarné odbery bývajú u nás masovejšie. Teraz majú predpísaných osemnásť rokov iba štvrtáci a zopár žiakov tretieho ročníka.Na jar ich už býva oveľa viac, a tak aj účasť je bohatšia. Druhú desiatku našej spoločnej Kvapky krvi plánujeme otvoriť na prelome marca a apríla budúceho roka,“ dodala Zuzana Parížeková.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM