Peter Handzuš Hokej

Ladislav Nagy v Minsku spokojný

Počas sobotňajšieho duelu Kontinentálnej hokejovej ligy medzi HC Lev Poprad a Dinamom Minsk sa zraky fanúšikov upierali predovšetkým na Slováka Ladislava Nagya, ktorý do bieloruského tímu odišiel práve z klubu spod Tatier.

V spomínanom stretnutí nastúpil netradične ako center tretieho útoku a podľa jeho slov nemal v známom prostredí žiadne divné pocity. Mrzela ho iba prehra svojho tímu (3:4) a predvedený výkon.

„Musím si zvyknúť na pozíciu centra, nehral som na nej asi desať rokov. Nemal som žiadne divné pocity, len škoda, že sme nevyhrali. Hrali sme zle, súper dobre korčuľoval, napádal nás, my sme stáli a nebolo to z našej strany dobré. Som rád, že som v Minsku, momentálne sa po zranení neviem nájsť, ale dúfam, že sa chytím a čo najlepšie sa pripravím na play off,“ uviedol po zápase Nagy.

Držiteľ zlatej medaily z MS v Göteborg 2002 našiel v bieloruskom tíme podobné prostredie ako v Poprade, v ktorom nechýba rovnako slovenský a český jazyk. „Je tu vynikajúca partia, sú tu Česi i Slováci, perfektní chalani a funguje to tu super. Nie je to ani veľká zmena, pretože v šatni poznám veľa chalanov a prijali ma v pohode medzi seba,“ skonštatoval Nagy, ktorý v Minsku pozitívne vníma i atmosféru z pohľadu fanúšika. „Takú atmosféru som ešte nezažil, pretože tam príde pätnásť alebo šestnásťtisíc ľudí a všetci fandia. Je tam hokejový ošiaľ a všetci chcú, aby sme išli ďaleko v play off. Musíme sa však zlepšiť, pretože nemôžeme hrať ako v Poprade.“

Koncom minulého roka Nagya prekvapil krok vedenia HC Lev Poprad, ktoré s ním rozviazalo kontrakt. Navyše na Štedrý deň v stretnutí s Atlantom Mytišči utrpel otras mozgu a nedostal sa na listinu zranených hráčov. „Z Popradu som neodišiel nahnevaný, skôr prekvapený, že čo sa udialo, no hodil som to za hlavu. V Minsku je všetko na profesionálnej úrovni, jednoducho super. Mám tu dobré podmienky, mal som aj vynikajúce ponuky zo Švédska, takže nerád by som riešil, či som si finančne polepšil alebo nie,“ povedal.

Košický rodák na svojich bývalých spoluhráčov nezanevrel a pred nedeľňajším zápasom sa spolu stretli na obede. „S chalanmi z Leva som sa stretol na obede, porozprávali sme sa, je to dobrá partia. Viacerí odchádzajú preč zahrať si play off niekde inde. Škoda, že to takto dopadlo, pretože sme všetci chceli ísť s Levom do play off. Majú ešte maličkú šancu prebojovať sa tam, no uvidíme či sa to podarí,“ dodal Nagy.

Jeho terajší spoluhráči sa iba pobavili na transparente nad vstupom na popradský zimný štadión, kde figuruje jeho zväčšená podobizeň v drese HC Lev spolu s Arne Krotákom z miestneho klubu HK. Kapitán Dinama Minsk Slovák Jaroslav Obšut si však pochvaľoval jeho príchod a vnímal jeho celý proces. „Bol to rozruch, čítal som to na internete, všetko sledoval a som rád, že prišiel. Je to hráč určitej kvality a má skúsenosti. Mužstvo nemáme zlé a myslím si, že rýchlo a bez problémov zapadol do partie.“

Zdroj: TASR Foto: Mediaportal

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM