Monika Vengrínová Hokej

Lapšanského hetrik a víťazstvo nad Martinom

Kým prvá tretina patrila skôr k tým nezáživným a do šatne šli oba tímy s vyrovnaným skóre, druhá už patrila Kamzíkom, keď zvýšili na 4:1. V záverečnej časti hry Martin ale zdramatizoval, keď sa dvadsať sekúnd pred koncom dotiahol na Poprad a v hre bez brankára sa ešte snažil vyrovnať. Neúspešne.

Ilustračný obrázok k článku Lapšanského hetrik a víťazstvo nad Martinom
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Pod Tatrami sa od úvodu viac bojovalo ako hralo. Kombinácia viazla na oboch stranách a v úvodnej tretine tak diváci sledovali len nezáživnú hru bez väčších šancí. Brankári mali roboty najmä pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade. V prvej presilovke Sýkora nastrelil tyč, vzápäti Lapšanský namiesto strely v dobrej príležitosti prihrával. Skóre však „kamzíci“ otvorili práve týmto útokom v ďalšej presilovke, úspešným strelcom bol Lapšanský. Martin odpovedal o 4 min Važanom a do kabín šli tímy za vyrovnaného stavu.

V druhej časti pokračoval menej záživný hokej. Misky váh sa výraznejšie prehupli na stranu domácich, keď vynikajúci v prečíslení pred brankárom Čechom zakombinovali Brejčák s Drábekom a druhý menovaný poslal Podtatrancov do vedenia. Martin mohol v presilovke v závere prostrednej časti streliť kontaktný gól, avšak namiesto zdramatizovania si zápas skazil. Najskôr v oslabení unikol Štals a Lapšanský presnou strelou ponad betón zvýšil na 3:1, aby ten istý hráč krátko po skončení oslabenia z dorážky skompletizoval svoj hetrik – 4:1.

Dlho sa zdalo, že MHC už s výsledkom nedokáže nič urobiť. Poprad hral svoj zápasový štandard a súpera nepúšťal k šanciam. Až v 49. minúte zaskočil Sidora Markovič strelou spoza obrancu a bolo 4:2. Vzápätí mal Mountfield k dispozícii dve presilovky, ani jednu však nedokázal zužitkovať. V závere sa hostia hotovali znížiť, presne 4 minúty pred koncom však úderom do hlavy zbytočne oplácal Drábekov predošlý zákrok a poslal svoj tím do štyroch. Hostia skúsili v závere ešte hru bez brankára a Matejka 21 sekúnd pred treťou sirénou vykresal tretím gólom iskierku nádeje, no vyrovnať hostia už nestihli.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Spokojní sme len s bodmi. Nenadviazali sme na dobrý korčuliarsky výkon z posledných dvoch zápasov. Viazla nám kombinácia, víťazstvo sme ubojovali vďaka strelecky disponovanému Lapšanskému. Vedenie 4:1 nesmieme za žiadnych okolností stratiť.“

Daniel Babka, tréner MHC: „Začali sme slušne. Inkasovaný gól nás nabudil a dokázali sme vyrovnať. Celá druhá tretina sa hrala prevažne v domácej obrannej tretine, no boli sme to my, čo sme po chybách inkasovali. V záverečnej časti sme sa snažili súperov náskok stiahnuť, ale tretí gól padol už neskoro.“

HK Poprad – MHC Mountfield Martin 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)

Góly: 10., 37., 39. Lapšanský, 30. Drábek – 13. Važan, 49. Markovič, 60. Matejka.
Rozhodovali: Lokšík – Gavalier, Smrek,
vylúčení: 7:3, navyše: Suchý – Smrek obaja 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0,
1283 divákov

Poprad-Martin
1
Galéria
hokej Poprad-Martin 12.1.2014
37
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM