Simona Ivančáková Rôzne

Láska nepozná hranice, platí to aj pre Poprad: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!

V našom meste boli v roku 2015 zaznamenané aj sobáše s cudzincami. Tí práve v Poprade tak zažili svoj veľký deň D. A pochádzali aj z poriadne vzdialených krajín.

Ilustračný obrázok k článku Láska nepozná hranice, platí to aj pre Poprad: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!
Zdroj: TASR

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Vlani prežili svoj deň D v Poprade viaceré zamilované páry a stovky ľudí spečatili svoju lásku. Ako sme na tom v našom meste v porovnaní s minulým rokom?

„V roku 2015 bolo v Poprade uzavretých 256 sobášov, z toho 144 cirkevne a 112 civilne,“ uviedla vedúca referátu evidencie obyvateľstva MsÚ Eva Ihnačáková so slovami, že najviac sobášov bolo v auguste (42), septembri (41) a máji (32). Pre porovnanie, v roku 2014 si v našom meste povedalo svoje áno 241 párov.

Zaujímavosťou je, že v roku 2015, okrem Slovákov, uzavrelo manželstvo v Poprade aj 17 cudzincov. Tí pochádzali z blízkych, ale aj vzdialených krajín. "Svadbu mali u nás ľudia z Českej republiky, Veľkej Británie, Ukrajiny, Spojených štátov amerických, Bulharska, Poľska, Nemecka, Srbska, Francúzska či Thajska,“ povedala Ihnačáková.

Mladomanželia si na svoj veľký deň v niektorých prípadoch vybrali aj netradičné miesta na zosobášenie. Okrem obradov v kostole či v sobášnej miestnosti si svoje áno povedali aj na iných miestach. „Matričný úrad sobášil mimo obradnej miestnosti páry aj v Tatranskej galérii, v hoteloch či penziónoch,“ dodala na záver Ihnačáková.

Čítajte tiež:

Hrdí sa ním aj vaše dieťa? TOP 10 dievčenských a chlapčenských mien popradských novorodencov

Prvé dieťa v popradskej nemocnici v roku 2016 sa volá Patrícia: Pozrite tie miery :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM