Martin Sýkora Rôzne

Lesnícke dni pod Tatrami: Kežmarok bude patriť lesníkom a všetkým, ktorí majú radi les

Ako sa pohybovať v lese, ako sa správať k stromom a lesným obyvateľom - o tom budú tohtoročné Lesnícke dni 2016.

Ilustračný obrázok k článku Lesnícke dni pod Tatrami: Kežmarok bude patriť lesníkom a všetkým, ktorí majú radi les
Zdroj: Dnes24.sk

Ako vzniká strom, pobytové znaky živočíchov a zvukové prejavy zveri sú témy prezentácií, ktoré odznejú na tohtoročných Lesníckych dňoch pod Tatrami. Uskutočnia sa v utorok 26. apríla na Hlavnom námestí v Kežmarku od pol deviatej rána do neskorého popoludnia. V ponúkanom programe sa dozviete viac o tom, ako sa orientovať počas túry v Tatrách a i to, že ohnisko nie je smetisko.

„Najmä malých školákov čakajú pracovné listy o stromoch, slovné prešmyčky i lesničiarske signály. To všetko a k tomu ešte rozprávanie o svojej práci pripravili pre detskú i dospelácku verejnosť lesníci zo Štátnych lesov TANAPu a ďalších troch podtatranských lesníckych organizácií a študenti strednej lesníckej školy,“ informovala Lenka Burdová zo ŠL TANAPu.

Organizátormi regionálnych Lesníckych dní 2016 v Kežmarku sú okrem Štátnych lesov TANAPu, Mesto Kežmarok, Vojenské lesy a majetky SR, š.p., odštepný závod Kežmarok, Lesy mesta Spišská Belá, s.r.o., Lesy mesta Kežmarok a Stredná odborná škola lesnícka Jozefa Dekreta Matejovie Liptovský Hrádok. Podujatie má celoslovenský charakter, uskutoční sa jubilejný – desiaty krát. Lesnícke dni, X. ročník zelenej dekády – rastieme ďalej, ktoré sa konájú pod záštitou ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, začína v piatok 22. apríla ich slávnostným otvorením vo Zvolene. Pokračujú v nedeľu 24. apríla v Bratislave a v utorok 26. apríla sa okrem Kežmarku regionálny Lesnícky deň aj v Košiciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM