Peter Handzuš Rôzne

Lesnícke dni v kežmarskom lesoparku: Vábenie zveri aj tvorivé dielne

Staráme sa o budúcnosť, tak znie slogan tohtoročných Lesníckych dní pod Tatrami. Uskutočnia sa v piatok 26. apríla v lesoparku Sever v Kežmarku.

Ilustračný obrázok k článku Lesnícke dni v kežmarskom lesoparku: Vábenie zveri aj tvorivé dielne
Zdroj: TASR

Lesníci Štátnych lesov TANAPu, Vojenských lesov a majetkov, odštepného závodu Kežmarok, Mestských lesov Spišská Belá a Lesov mesta Kežmarok pripravili v spolupráci s mestom Kežmarok bohatý program pre všetkých, ktorí majú radi les.

Už od pol deviatej ráno budú môcť záujemcovia bližšie spoznať prácu lesníkov v lesoch, vidieť ukážky vábenia zveri, v tvorivých dielňach pracovať s prírodným materiálom i súťažiť a vyhrávať vo vedomostných ekohrách a súťažiach.

Finále bude v Čiernom Balogu

Celoslovenské podujatie Lesnícke dni sa v tomto roku uskutoční už po siedmy krát. A aj tentoraz pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Lesnícke dni začali 23. apríla slávnostným otvorením vo Zvolene a končia 1. mája otvorením sezóny v Lesníckom skanzene vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu.

Počas deviatich dní predstavia lesníci verejnosti prácu, ktorú počas celého roka vykonávajú v lesoch národných parkov a chránených území ako aj v hospodárskych lesoch na území celého Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM