Monika Vengrínová Rôzne

Lesný požiar v nedostupnom teréne likvidovali desiatky hasičov. Situáciu komplikovala víchrica

AKTUALIZOVANÉ: Hasičom sa podarilo lokalizovať lesný požiar v katastri obce Osturňa po 12.30 h. Momentálne prebiehajú likvidačné práce a vyhľadávanie a zalievanie ohnísk požiaru. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Ilustračný obrázok k článku Lesný požiar v nedostupnom teréne likvidovali desiatky hasičov. Situáciu komplikovala víchrica
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Pri obci Osturňa vypukol lesný požiar dnes pred 9. hodinou v ťažko prístupnom teréne a rozšíril sa do korún stromov. Zasahovali tam približne dve desiatky hasičov z Kežmarku, Spišskej Starej Vsi a Popradu, hasiť pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Osturne.

„Požiar vznikol na hrebeni nad Osturňou. Podľa prvého hlásenia požiar zasiahol plochu približne 100 krát 30 metrov. Požiadali sme o nasadenie vrtuľníka, ale vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky, nemohol zasiahnuť,“ povedal riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku Eduard Kolodzej.

Oheň zasiahol rúbanisko, avšak podľa riaditeľa kežmarských hasičov na niektorých miestach sa dostal aj do korún stromov. Situáciu komplikoval silný vietor až víchrica, požiar sa preto rozširoval viacerými smermi.

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny a TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM