Peter Handzuš Rôzne

Letná akadémia Silver: Seniorov budú vzdelávať v galérii

Tatranská galéria v Poprade pripravila na prichádzajúce leto nový projekt pre seniorov a ľudí so zdravotným znevýhodnením. Zostavený bude z troch mini semestrov vo forme prednášok, besied, seminárov, kurzov a diskusií.

** „Okrem teoretickej budú mať účastníci aj praktické aktivity, počas ktorých sa budú venovať rozličným výtvarným disciplínam, technikám a materiálom, v spolupráci s lektormi,“** vysvetľuje Mariana Sabaková z Tatranskej galérie.

[blockquote]Cieľom Letnej akadémie Silver je podľa nej eliminovať bariéry, ktoré môžu nastať v post produktívnom veku a napomôcť pri integrácii a komunikácii s inými znevýhodnenými sociálnymi skupinami. Prednášky pre poslucháčov so zdravotným znevýhodneným budú orientované predovšetkým na praktické a tvorivé aktivity. Tento projekt je súčasťou Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami 2012.[/blockquote]

Otvorenie Letnej akadémie sa uskutoční v dňoch 8. a 9. júna. Záujemcovia budú mať možnosť objavovať nové netradičné pohľady na tému krajina v interiéri a exteriéri.

** „Prihlásiť sa môžu záujemcovia do 7. júna telefonický na čísle 052/ 7721 968, mailom pedagog@tatra­galeria alebo osobne na adrese v Tatranskej galérii. Prvé stretnutie je v piatok (8.6.) od 9. do 17. hodiny, témou bude Moje mesto – svedectvo o mieste. Pokračovať budeme v sobotu (9.6.) témou Môj kraj – portrét stromu alebo rastliny,“** doplnila Sabaková.

Treťou témou je Krajina môjho detstva. Neskôr sa môžu záujemcovia prihlásiť aj na augustové a septembrové termíny.

Poprad24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM