Martin Sýkora Správy

Letná sezóna v Poprade prinesie novinku: Starý vláčik nahradí nový

Popradčania si pamätajú minulý rok, kedy sa ulicami mesta v letných mesiacoch premával výletný vláčik. Prevádzkovatelia prišli s novinkou.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna v Poprade prinesie novinku: Starý vláčik nahradí nový
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok sa vláčikom v priebehu prázdninových mesiacov odviezlo 6700 ľudí. Mesto Poprad v spolupráci so SAD-kou pripravilo pre rok 2016 nielen návrat starého vláčika, ale vozový park rozšíri o ďalší exemplár.

„Plánujeme celoročnú prevádzku, nový vláčik bude mať aj vykurovanie. Sme veľmi radi, že sa to takto podarilo,“ informoval poslanec mestského zastupiteľstva Ondrej Kavka. Nový stroj belgickej výroby by sa mal momentálne nachádzať na Slovensku, kde čaká na získanie certifikátu z Ministerstva dopravy SR.

„Je to veľmi špecifické vozidlo. Chceme, aby najneskôr 1. júla začal vláčik premávať,“ dodal Kavka. Dopravné vozidlo zakúpila popradská SAD-ka, ktorú sčasti dotuje aj Mesto Poprad. Preto tento projekt mesto pokladá za spoločný podnik. Trhová cena vláčika sa pohybuje od 60 do 80 tisíc eur.

Trasa je odskúšaná a podľa Kavku veľmi úspešná. Do podpory trasy vstúpilo aj OC Forum, ktoré chce taktiež finančne participovať na tomto projekte. „Chceme dlhšiu prestávku na námestí v Spišskej Sobote, pretože minulý rok sa tam ľudia chceli zdržať dlhšie. Máme zrekonštruovanú Hviezdoslavovu ulicu, takže vláčik pôjde aj okolo Tatranskej galérie,“ konštatoval popradský poslanec.

Plánovaná trasa: OC Forum – Námestie sv. Egídia – Aquacity – Sp. Sobota – Štefánikova ulica – Hviezdoslavova ulica – železničná stanica – OC Forum.

Vláčik na námestí v Poprade
30
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM