Martin Sýkora Kultúra

Letné kino v Kežmarku sa chýli ku koncu: Vyvrcholením bude Zuzana Kronerová

Herečka Zuzana Kronerová oslávi svoje meniny v historickom meste Kežmarok, kde bude jednou z hlavných hostí kežmarského Letného kina. Zároveň uvedie svoj nový film.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino v Kežmarku sa chýli ku koncu: Vyvrcholením bude Zuzana Kronerová
Zdroj: TASR

V piatok 11. augusta vyvrcholí klubovým premietaním snímky Baba z ľadu siedmy ročník Letného kina na hradnom nádvorí v Kežmarku. Film osobne uvedie predstaviteľka hlavnej úlohy Kronerová.

Najnovší Kronerovej film

Baba z ľadu je príbehom šesťdesiatničky Hany, ktorej dvaja synovia naplno využívajú možnosti mama hotela, hoci majú vlastné rodiny. Hana je viac slúžkou ako matkou a ženou, ktorá si vychutnáva život. Pri prechádzke natrafí na skupinu otužilcov a to ovplyvní nielen jej postoj k svojim synom, ale aj vnukovi.

„Bohdan Sláma sa ma raz, tuším pred dvoma rokmi, spýtal, aký vzťah mám k plávaniu a otužovaniu. Úprimne som mu povedala, že by som to asi nikdy nedokázala a že je to podľa mňa nezmysel. On, naopak, tvrdil, aké je to zdravé a oslobodzujúce a že sa tomuto športu venuje čím ďalej, tým viac ľudí. Myslela som si svoje. Bohdan ale zároveň vytiahol scenár. Príbeh bol veľmi dramatický a páčil sa mi,“ povedala herečka, ako sa k postave Hany dostala.

Zdroj: TASR

Musela sa otužovať

Výrazná vo filme je práve téma otužovania. „Na konci leta som začala nacvičovať plynulý vstup do vody. Zároveň som si pri sprchovaní postupne pridávala stále studenšiu vodu. Nebolo to hrozné, ale ani bohvieako príjemné. Ale v jazierku to bolo fajn. Chodila som do neho dvakrát týždenne a ani som si nevšimla, že voda je čím ďalej studenšia. Bola som aj vo vode s teplotou nula stupňov,“ vysvetlila herečka.

Film Baba z ľadu bol úspešný na Tribeca Film Festivale v New Yorku, kde získal cenu za najlepší zahraničný film a Bohdan Sláma i cenu za najlepší scenár v zahraničnom fil­me.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM