Peter Handzuš Kultúra

Leto v Poprade bude plné kultúry. Námestie bude žiť štyri dni v týždni

Úplne nový projekt letného kultúrneho diania v Poprade prináša hneď niekoľko noviniek. Tou najzásadnejšou je fakt, že počas leta ožije priestor medzikostolia v centre mesta kultúrnym programom vždy štyri dni v týždni.

Ilustračný obrázok k článku Leto v Poprade bude plné kultúry. Námestie bude žiť štyri dni v týždni
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Štvrtok, piatok, sobota a nedeľa budú dni, keď ponúkneme divákom a návštevníkom centra mesta široké spektrum podujatí, z ktorých si bude čo vyberať. Filmovými štvrtkami chceme nadviazať na populárny festival premietania filmov, ktorý si môžu pamätať staršie ročníky najmä z amfiteátra v Starom Smokovci. Piatky budú patriť hudobným koncertom rôznych žánrov. Novinkou budú soboty, ktoré budú patriť divadlu. Dopoludnia vždy od 10-tej hodiny sa naši najmenší budú môcť tešiť z rozprávok a večer si na svoje prídu zas dospelí, divadelné večery budú od 20:00 hod. patriť divadlám z Popradu a okolia. Nedeľa bude pre zmenu patriť folklórnym vystúpeniam a dychovej hudbe,“ vyratúva vedúci oddelenia kultúry na MsÚ v Poprade Rudolf Kubus.

Vystupovať sa bude na novom pódiu

Všetky tieto vystúpenia sa budú odohrávať na novom pódiu postavenom v medzikostolí. „Myslím si, že to je dobré riešenie – nové pódium je väčšie, vzdušnejšie, bude tvoriť akoby taký mini amfiteáter. V rámci finančných možností mesta sa budeme snažiť dobudovať ešte zázemie pre účinkujúcich, aby bolo všetko tak, ako má byť,“ dodal Kubus. Mesto otvorí tohtoročné LETO V POPRADE 22. júna.

Ožijú aj mestské časti

Okrem podujatí na popradskom námestí prinesie festival Leto v Poprade 2013 pekné podujatia aj do mestských častí, kde samospráva v spolupráci s miestnymi klubmi zorganizuje tradičné podujatia ako Matejovské dni spojené s futsalovým turnajom, Strážske hry, Annabál v Spišskej Sobote, chýbať nebude ani kultúrno- zábavné popoludnie s Jánskou vatrou vo Veľkej.

Minulý rok sa na Námestí sv. Egídia počas leta konalo 56 podujatí, vystúpilo na nich 300 účinkujúcich a tlieskalo im 11 600 ľudí. Celkovo v roku 2012 videlo 162 kultúrnych podujatí v meste Poprade 37 tisíc občanov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM