Peter Handzuš Hokej

LEV natiahol sériu prehier

Hokejisti HC Lev Poprad podľahli v pondelňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy na domácom ľade ruskému Avangard Omsk 1:3.

Hostia pod taktovkou českého trénera Rostislava Čadu rozhodli o svojom víťazstve v prvej tretine, v ktorej strelili dva góly, víťazstvo spečatil v závere zápasu v presilovke Červenka. „Levi“ doplatili na nevyužité šance predovšetkým v druhom dejstve, keď po ich zakončeniach tri razy zvonila žŕdka.

Zverenci trénera Radima Rulíka v stredajšom zápase privítajú na domácom ľade klub Severstaľ Čerepovec.

HC Lev Poprad – Avangard Omsk 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Góly: 43. Bartečko (NAGY) – 10. Frolov, 19., 56. Červenka. Rozhodovali: Gusev, Belov – Sadovnikov, Tarasov, vylúčenia: 8:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4404 divákov – vypredané.

zostavy:
HC Lev Poprad: Duba – Klouček, Pilař, Sigalet, Hunkes, Mezei, Lewis, Jank – Nagy, Nedorost, Bartečko – Netík, Mikúš, Špirko – Chabada, Balán, Huna – Sekáč, Lundberg, Fabricius – DaSilva
Avangard Omsk: Ramo – Rjabykin, Škoula, Pervyšin, Ljamin, Pivcakin, Belov, Pervušin – Červenka, Sjomin, Averin – Popov, Kurjanov, Perežogin – Frolov, Kalinin, Platonov – Berdnikov, Ivanov, Nesterov

Na popradskom zimnom štadióne sa začalo vo vysokom tempe a ako prví pohrozili hostia. V 7. minúte zamestnali domácu obranu Kurjanov s Perežoginom, o niekoľko desiatok sekúnd neskôr mieril tesne vedľa Dubovej bránky Ivanov. V polovici úvodnej dvadsaťťminútovky vyskúšal pozornosť gólmana Rama domáci Špirko, no z gólu sa vzápätí tešili hostia, keď sa po ideálnej prihrávke Platonova presadil Frolov – 0:1. Hru mali pod kontrolou zverenci Rostislava Čadu a v 14. minúte mohol po bekhendovom zakončení zvýšiť v presilovke Červenka. O dve minúty neskôr zahodil najväčšiu príležitosť „levov“ v prvej tretine Netík. Na začiatku 19. minúty tak prišiel trest v podobe druhého gólu a do streleckej listiny sa zapísal Červenka – 0:2. V závere úvodnej dvadsaťminútovky mohli ešte znížiť Nedorost s Nagyom, ich streli nenašli svoj cieľ.

Do druhej časti hry vstúpili s väčším dôrazom domáci hráči, predovšetkým šanca Sekáča si v 24. minúte pýtala gól, jeho zakončenie zastavila konštrukcia bránky. Na druhej strane sa ocitli v úniku Červenka so Sjominom, Duba svoj tím podržal. Na rozdiel jedného gólu mohol v 26. minúte znížiť Mikúš, po jeho strele však zvonila iba pravá žŕdka Ramovej bránky. S ďalšou šancou Chabadu si pre zmenu poradil hosťujúci brankár, no po zakončení Balána zvonila opäť konštrukcia hosťujúcej bránky. Tlak domácich narastal, ale ani Bartečko, Nedorost a po nich Nagy nedostali v 32. minúte puk do Ramovej siete. Druhý menovaný mohol korigovať stav stretnutia o dve minúty neskôr, gólman hostí však opäť úspešne zasiahol.

Záverečné dejstvo odštartovalo tlakom domácich, Kloučekova strela sa ešte neskončila v bránke hostí, no Bartečko sa v presilovke po ideálnej prihrávke Nagyho už nepomýlil a znížil na 1:2. Tlak „levov“ narastal a blízko ku vyrovnaniu bol v 45. minúte Špirko, Ramo vytiahol parádny zákrok. Na opačnej strane sa predviedol i Duba, keď chytil šancu Frolova. Hra sa vyrovnala a útoky sa striedali z jednej strany na druhú. „Levi“ už nedokázali vyrovnať, naopak v 56. minúte v presilovej hre rozhodol o osude stretnutia svojim druhým presným zásahom Červenka – 1:3.

Radim Rulík, tréner Popradu: „Myslím si, že sme neodohrali zlé stretnutie. V prvej tretine sme spravili dve taktické chyby a súper nás potrestal. V druhej časti sme mali viacero šancí, nepremenili sme ich a to ovplyvnilo ďalší vývoj. Po kontaktom góle v treťom dejstve zahral súper dobre takticky. Namiesto presiloviek sme boli vylučovaní po našej nedisciplinova­nosti. Hráči však odovzdali maximum, ktoré sa v nich nachádza.“

Rostislav Čada, tréner Omsku: „V prvej tretine sme sa dobre pohybovali, kombinovali a dostali sa do dvojgólového vedenia. Zbytočne sme sa uspokojili a prenechali iniciatívu domácemu mužstvu. Keď sme sa chceli vrátiť do hry stálo nás to veľa síl. Za výsledok musím poďakovať brankárovi a bojovnosti mužstva.“

Tabuľka Západnej konferencie KHL:
Z V Vp Pp P B
1. SKA Petrohrad 17 11 3 1 2 40
2. Dinamo Minsk 20 8 4 3 5 35
3. Dinamo Moskva 19 11 1 0 7 35
4. Nižnyj Novgorod 19 9 1 2 7 31
5. CSKA Moskva 20 7 2 4 7 29
6. S. Čerepovec 17 8 1 2 6 28
7. Dinamo Riga 19 7 0 4 8 25
8. Atlant Mytišči 16 5 4 1 6 24

9. Spartak Moskva 18 6 2 1 9 23
10. HC LEV Poprad 19 5 1 2 11 19
11. Víťaz Čechov 19 4 3 1 11 19

Text: TASR Foto: Rado Dudáš

LEV natiahol sériu prehier
1
Galéria
lev-omsk
55
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM