Peter Handzuš Hokej

LEV opäť zapol naplno až v tretej tretine

Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v utorňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na domácom ľade so Spartakom Moskva 2:3 po samostatných nájazdoch. "Levi" dokázali v záverečnej tretine odpovedať na dva presné zásahy súpera, no v samostatn

Najbližšie sa zverenci Radima Rulíka, ktorí v tabuľke Západnej konferencie strácajú na ôsmu postupovú priečku do play off štyri body, predstavia v piatok 6. januára na ľade ruského klubu HK Sibir Novosibirsk (11.00).

HC Lev Poprad – Spartak Moskva 2:3 pp a sn (0:1, 0:1, 2:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 44. ŠPIRKO (Kristek, MIKÚŠ), 47. Kristek (MIKÚŠ) – 3. Michajlov (Kasutin), 38. Benua (Ljudučin), rozhodujúci nájazd Ružička. Rozhodovali: Odins, Naumovs – Englitis, Balodis, vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše Makarov (Spartak) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia 1:0, 4500 divákov (vypredané).

Zostavy:
HC Lev: Duba – Hunkes, Mezei, Sigalet, Mihálik, Lewis, Štrbák – Netík, Nedorost, Bartečko – Kristek, Mikúš, Nagy – Novotný, Balán, Špirko – Fabricius, Lundberg, Huna – Matai
Spartak Moskva: Kasutin – Benua, Mamkin, Pokrovskij, Bodrov, Baranka, Makarov, Budkin – M. Juňkov, Zavaruchin, Michajlov – Ljudučin, Berdnikov, Ružička – A. Juňkov, Komaristyj, Nikoncev – Belokoň, Voronin, Švecov

Vstup do stretnutia vyšiel hosťom, keď už v 3. minúte prekonal domáceho gólmana nahodenou strelou zo stredného pásma Michajlov – 0:1. Domáci sa snažili rýchlo vyrovnať, no so streleckými príležitosťami Kristeka či Špirka si Kasutin poradil. Hostia mysleli predovšetkým na obranu a mnoho pukov iba vyhadzovali do stredného pásma. Počas presilovej hry v 11. minúte dokázali zakončiť iba raz, puk však mieril mimo Dubovej bránky. „Levi“ pokračovali v nasadenom tempe, ale gólu sa do konca prvej dvadsaťminútovky nedočkali.

Na začiatku druhej tretiny sa aktivita preniesla na hokejky hostí, do zakončenia sa dostali Berdnikov a po ňom aj Nikoncev, stav sa však nemenil. Na opačnej strane pohrozil v 27. minúte Kristek, jeho strelu vyrazil Kasutin na ochrannú sieť. O tri minúty neskôr pri avizovanom vylúčení Makarova, v hre šiestich proti štyrom, trafil žŕdku hosťujúcej bránky Nedorost. Domáci nevyužili krátku presilovku o dvoch hráčov a následne ani piatich proti štyrom. V ďalšom priebehu sa neujali šance Bartečka, Netíka a Mezeia a zahrmelo tak na opačnej strane. V hre štyroch proti štyrom sa dokázal presadiť Benua, ktorý v 39. minúte zužitkoval prihrávku Ljudučina spoza bránky – 0:2.

Už po niekoľkých sekundách tretieho dejstva zazvonila po strele Michajlova žŕdka Dubovej bránky. Po tomto momente prišli chvíle domáceho tímu. Najprv v 44. minúte znížil na rozdiel jedného gólu Špirko, ktorý dorazil puk do odkrytej časti Kasutinovej bránky a po ňom sa o necelé tri minúty v oslabení vyrovnal Kristek – 2:2. V ďalšom priebehu si hostia vytvorili v početnej výhode tlak, no domáci im najmä vďaka obetavej hre nedovolili skórovať, čo ocenili i diváci na tribúnach. Oba tímy sa v snahe neurobiť chybu snažili vychádzať predovšetkým zo zabezpečenej obrany a vyrážali do rýchlych protiútokov. Napokon sa stretnutie skončilo v riadnom hracom čase nerozhodne a na rad prišlo predĺženie. V ňom mal dobrú šancu domáci Sigalet, jeho strela ale tesne minula bránku hostí. V samostatných nájazdoch sa presadili len hostia, pričom o ich triumfe rozhodol Slovák Ružička.

Štefan Ružička po zápase.

Ľuboš Bartečko po zápase.

Tomáš Duba po zápase.

Jaroslav Kristek po zápase.

Tlačová konferencia po zápase.

Video zo zápasu je pod článkom.

Text: TASR Foto: mediaportal.biz Video: Poprad24

LEV opäť zapol naplno až v tretej tretine
1
Galéria
HC LEV Poprad vs Spartak Moskva game 2
42
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM