Peter Handzuš Hokej

Lev vydrel triumf nad Novosibirskom

Hokejisti HC Lev Poprad uspeli v utorkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy, keď v domácom prostredí zdolali tím HK Sibir Novosibirsk 3:2 po predĺžení a nájazdovom rozstrele.

Lev v prvých dvoch častiach znovu doplatil na časté vylúčenia, ktoré jeho súper dvakrát aj potrestal, zvrat v stretnutí však privodil kontaktný gól Ľuboša Bartečka v úvode tretej tretiny. Tomáš Netík päť minút pred koncom vyrovnal a v dramatickom závere mohli domáci aj nakloniť misky váh na svoju stranu. V nájazdovej lotérii rozjasal domácich fanúšikov jediným premeným nájazdom Karel Pilař a zabezpečil tak Levu dva body.

Najbližšie si Lev zmeria sily znovu na domácom ľade s Metallurgom Novokuzneck vo štvrtok.

HC Lev Poprad – HK Sibir Novosibirsk 3:2 pp a sn (0:1, 0:1, 2:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 45. BARTEČKO (Nedorost), 55. Netík (Nedorost), rozhodujúci nájazd premenil Pilař – 4. Petrasek (Belov), 23. Enlund. Rozhodovali: Olenin, Anisimov – Majtak, Pronskich, vylúčenia: 8:5, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 3605 divákov.

HC Lev: Duda – Štrbák, Pilař, Sigalet, Hunkes, Mezei, Lewis, Mihálik, Jank – DaSilva, Nedorost, Bartečko – Chabada, Netík, Huna – Špirko, Mikúš, Balán – Sekáč, Lundberg, Fabricius

HK Sibir: Bruckler – Aleksejev, Petrasek, Belov, Nosov, Safronov, Zajcev, Pokrokovskij – Enlund, Lehtera, Tarasenko – Černikov, Petrov, Sannikov – Šiškanov, Malyšev, Drugov – Vorošilo, Bogdanovskij, Kňa­zev

Prvú šancu mal Lev v úvodnej presilovke, ale puk sa po skackaní v bránkovisku odmietol odraziť do Brucklerovej siete. Domáci však v stretnutí doplatili znovu na vlastné vylúčenia. Sibir šiel v 4. minúte do vedenia po tom, ako sa nechali vylúčiť v krátkom slede za sebou DaSilva a Lundberg – od modrej presne pálil švédsky legionár Sibiru Petrasek. Popradčania sa prebrali a aktivitou v pásme súpera prebudili aj divákov, dobré šance mali Sekáč, Nedorost i Bartečko, no vyrovnávajúci gól do konca tretiny neprišiel.

Druhá časť pripomínala deja vu – znovu smerovala dvojica hráčov Leva na trestnú lavicu krátko po sebe a počas presilovky 5 na 3 zdvjnásobil svoje vedenie, keď sa zblízka nepomýlil Enlund. Levi sa „činili“ naďalej v zbieraní menších trestov, a tak museli svoju energiu namiesto naháňania výsledku často vybíjať vo vlastnej tretine. V 32. minúte zachránila Lev pred tretím gólom iba žŕdka, keď sa individuálne presadil Lehterä, o štyri minúty vychytal Enlunda v čistej šanci Duba a udržal domácich nad vodou.

Kontaktného gólu sa dočkali domáci priaznivci v úvode záverečnej časti. Nedorost našiel pred bránkou Bartečka a ten s prehľadom trafil sieť. Šance sa následne striedali na oboch stranách, Duba sa zaskvel pri nájazde Tarasenka, Bartečko pálil vedľa a opätovne sa rozkmitala aj konštrukcia domácej bránky. V hektickom závere sa Poprad dočkal vyrovnania – presilovku za podrazenie Mikúša potrestal Netík. Tribúny dve minúty pred koncom rozburácal aj tretíkrát Mikúš, no jeho zakončenie posúdili rozhodcovia ako úmyselné kopnutie puku do bránky a gól neplatil. V samotnom závere prvý útok hostí zamotal hlavy domácej obrane, no Enlund znovu napálil puk len do konštrukcie bránky.

V predĺžení sa nič mimoriadneho nestalo a v nájazdovom rozstrele boli šťastnejší domáci, ktorí rozhodli cez Pilařovu presnú strelu v štvrtej sérii.

Zdroj: TASR

Lev vydrel triumf nad Novosibirskom
1
Galéria
lev-sibir
43
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM